Radio Simplu

Muzica ne apropie – 3 bărbații au început să cânte împreună întâmplător în fața unui magazin

Jaime Tatos Maldonado vizita o zonă comercială din Dallas atunci când a întâlnit un muzician stradal care cânta la chitară și cu vocea o compoziție proprie, așa că s-a decis să scoată telefonul și să filmeze. Totuși, nu se aștepta să filmeze unul dintre cele mai frumoase momente.

Acesta a spus că acel weekend a fost unul dintre cele mai frumoase din viața lui.

Momentul capturat de Jaime Tatos Maldonado a fost cu adevărat special: muzicianul de la chitară era cântărețul și muzicianul Jesse Rya, iar bărbatul din dreapta de la începutul filmării, cel care purta culorile echipei Philadelphia cu numărul 76 intră în peisaj și începe să-l acompanieze pe Rya la un minut după ce l-a auzit cântând.

Rya începe să cânte în același stil ca și bărbatul care a fost identificat ca și localnicul Howard Mullins, ajungând amândoi la concluzia că versul “Tell ’em that I just don’t know” va face parte din refren. După alte două minute, un alt bărbat care purta o haină de protecție neon intră în peisaj, deși acesta voia doar să intre în supermarket.

Acesta, numit Ron Lashley – cântă împreună cu ceilalți doi bărbați pentru ceva timp, dar apoi începe să improvizeze în câteva versuri hip-hop. Cei trei continuă să cânte ca și cum s-ar cunoaște și ar repeta împreună de o veșnicie, iar, la finalul cântecului, Lashley le spune celorlalți doi: chiar aveam nevoie de asta, apreciez!, înainte să intre în magazin.

Uneori, armonia chiar este perfectă, dar, cel mai important, total întâmplătoare. Bărbatul care pus aceste imagini pe pagina lui de Facebook a scris ca și descriere:
„Mergeam la magazin și am văzut un tip care cânta un cântec la chitară. Melodia era frumoasă, așa că m-am decis să-l înregistrez. Până la finalul cântecului, încă doi bărbați au cântat cu el. Asta este muzica în cea mai simplă formă a ei. Chiar îmi amintește de zilele din Austin.”

Ceea ce este cel mai impresionant, este faptul că muzica aduce oamenii împreună, indiferent de dragul cultural sau economis, indiferent de status sau religie. Cei trei bărbați ne-au demonstrat că nimic nu poate sta în calea pasiunii adevărate sau în calea dragostei pentru muzică.

Oameni din toată lumea s-au unit de mai multe ori prin intermediul unei melodii, dar, aceasta este specială pentru că a fost improvizată complet. Melodia inițială era o compoziție originală, așa că cei doi brăbați care i s-au alăturat lui Jesse Rya nu aveau de unde să cunoască versurile sau linia melodică.

Mai mult, cele peste 38 de milioane de vizualizări de pe Youtube au atras extrem de tare atenția, în special atenția prezentatorului Jimmy Kimmel, cel care, de altfel, i-a invitat pe cei trei să cânte în emisiunea sa. Aceștia au apărut pe scenă în ordinea în care au cântat prima dată și au fost primiți cu multă dragostea de public.

Mai mult, gazda Jimmy Kimmel le-a făcut o surpriză cu totul și cu totul specială și a intrat și el în peisaj, cântând la saxofon, dar și alți intrumentiși șî cântăreți celebri au venit pe rând și au improvizat un moment emoționant.