Radio Simplu

Cand pisica te ajuta sa schimbi roata la masina

Pisica te ajuta sa schimbi roata – O pisicuta a luat-o razna si isi necajeste stapanul cand vrea sa schimbe roata la masina

Doar un stăpan de pisică poate ştii cât de iubitoare pot fi aceste feline. Se acorda mai mult credit câinilor ca fiind cele mai iubitoare animale, însă adevărul acesta nu e complet. Pisicile îsi declară iubirea fată de stapănii lor in maniere mult mai subtile si mult mai complexe.

Limbajul corporal reprezintă declaraţia lor de iubire si nu e nevoie de multa experientă pentru a întelege ce doreşte felina noastra sa transmita.

Haideţi să vedem cum îşi manifestă pisicile afecţiunea faţă de stăpân şi dacă vă recunoaşteţi companionii felini în aceste acţiuni.

1. Loviturile cu capul

dar nu din cele violente si dureroase, ci acelea sub forma de mangaiere. Pisica îţi freacă faţa şi obrajii de picioarele noastre sau uneori se urcă în braţele noastre şi îşi îndeasă capul în gâtul sau faţa noastră.

Pisicile posedă pe obraji glande care secretă o substanţă odorizantă, unică pentru fiecare individ.

Prin frecarea obrajilor de obiecte sau persoane, pisicile îşi aclamă posesiunea faţă de acestea. Aceste gesturi sunt foarte calduroase şi înmoaie inima oricui. Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care o putem primi.

2. Salutul de bun venit acasă

Bine ai revenitcu care ne întampină pisica noastră. De fiecare dată cand sosesc acasă, îmi gasesc motanul pozitionat în hol, ca şi cum m-ar fi aşteptat acolo toată ziua. La auzul cheii în uşă, motanul aleargă spre uşă din orice colţ al casei şi se asează acolo într-o poziţie relaxată ca şi cum ar fi stat acolo tot timpul.

Aşa transmite el faptul că se bucură că am sosit acasă teafară şi că i-a fost dor.

Apoi motanu se întinde pe jos cu spatele întins, se rostogoleşte cu burta în sus şi abia aşteaptă sa fie mangaiat. În această poziţie, pisicile sunt cele mai vulnerabile, iar prin adoptarea lor, el demonstrează faptul ca se simte in sigurantă alaturi de mine şi că se simte bine în prezenţa mea.

3. Dormitul în poală

pisica-in-poala  sau în patul nostru este un alt gest de încredere şi afectiune, somnul fiind o alta stare în care pisicile nu se pot apara.

4. Nu doar câinii se ţin scai după stăpâni peste tot prin casă, ci si pisicile îşi urmaresc stăpânii.

Daca mergeţi dintr-o încapere într-alta iar pisica vă înosţeşte numaidecât, înseamnă ca adora sa fie în prezenţa voastră şi nu vrea să piardă niciun moment împreună. Motanul meu Jinx este prezent peste tot unde sunt eu.

5. Torsul
torusul-pisiciiPisicile torc în diverse situatii: când sunt foarte mulţumite, dar şi când sunt stresate sau în suferinţă. Însă daca pisica toarce atunci cand stă asezată în braţele voastre şi o mangâiaţi, cu sigurantă nu este nicio tortură pentru ea.

Este o reacţie la fericirea care o simte în prezenţa voastră şi in acelaşi timp torsul are un efect calmant pentru noi.

6. Coada ca un semn de intrebare

Coada pisicii stă ca un semn de întrebare atunci cand este încantată de ceva. Dacă vă întampină cu coada ridicată drept şi vârful curbat, înseamnă că este bucuroasă să vă revadă.

7. Coada ridicata drept
Dacă merge prin casă cu coada ridicată drept în prezenţa voastră, atunci pisica este foarte încrezatoare si se simte bine.

8. Sărutul pisicii

Pisicile ne sărută prin priviri. Kitty-kiss este atunci când pisica ne priveşte cu ochii pe jumatate deschişi şi clipeşte lent.

Nu e foarte greu de ghicit ce vrea să transmită. Caldura privirii şi magia pleoapelor lente nu poate insemna decât o declaraţie de dragoste.

Putem sa ii raspundem la sarut în aceeaşi manieră sau macar prin mângaiat.