Radio Simplu

Două femei cântă în metrou o melodie cunoscută – unul dintre pasageri nu s-a putut abține și a intervenit

În anul 2016, atunci când îndrăgitul artist Prince a trecut în neființă la doar vârsta de 57 de ani, fanii lui au rămas fără cuvinte și cu un mare gol în suflet. Contribuția sa muzicală este printre cele mai mărețe, iar acesta va continua să trăiască prin fanii lui care nu îi vor uita niciodată muzica.

Printr-o coincidență totală, două dintre fanele lui Prince mergeau cu un metrou din Frankfurt, Germania și au început să cânte unul dintre cântecele artistului, “Kiss”, cu doar două zile înainte de nefericitul eveniment. Aceste fete, pe nume Anna Gunder și Heidi Joubert au început să cânte, demonstrând cu mult entuziastm că sunt extrem de talentate.

Cele două au făcut atmosferă în vagonul de metrou, iar toti călătorii au fost foarte deschiși și încântați. Una dintre ele cânta la chitară, cealaltă la tobe, dar, ceea ce este și mai surprinzător, este că unul dintre pasagerii care stătea la câteva rânduri distanță, le-a acompaniat dintr-o dată și le-a uimit cu vocea lor superbă.

Cei trei au continuat să cânte împreună, ca și cum ar fi cântat împreună de ani de zile, creând un spectacol spontan care a făcut întregul vagon să-i aplaude și să-i aclame!

Cele două fete nu aveau habar că urmau să aibă parte de un al treilea membru al echipei atunci când s-au hotărât în camera de hotel să meargă cu metroul și să cânte pentru localnici. Bineînțeles, nici bărbatul nu avea de unde să știe că va ajunge în această ipostază, deși vocile lor chiar merită să ajungă mai des la urechile publicului.

Auzim despre oameni necunoscuți care se apropie prin muzică, prin dans, prin toate artele frumoase, dar atunci când vedem frumusețea spontaneității momentului, inimia ni se umple de bucurie. Suntem atât de obișnuiți cu evenimentele nefericite care se întâmplă în jurul nostru, cu certurile dintre culturi, încât, atunci când vedem că oamenii străini pot fi și prieteni, suntem impresionați.

Ce poate fi mai frumos atunci când mergi, spre exemplu, într-o dimineață cu metroul către locul de muncă, decât să auzi artiști talentați? Muzica lor chiar ne fac ziua mai frumoasă, în special dacă suntem la fel de receptivi precum au fost călătorii acestui vagon de metrou.

Muzica ne apropie, iar asta nu se vede doar prin intermediul imaginilor de mai jos care au fost vizionate de peste cinci milioane de ori, ci și prin intermediul altor filmulețe de acest gen în care oamenii au cântat împreună, fără să se cunoască.

Câteva note te pot face să simți că ești apropiat de un străin și mai multe organizații au creat proiecte prin care soliști sau grupuri vocale din toată lumea au fost rugați să cânte aceeași melodie – punând cap la cap rezultatul. Această melodie este, practic, vocea Pământului și este foarte impresionantă.

Cei trei oameni din imaginile de mai jos nu au fost uniți doar de dragostea pentru muzică, dar și de dragostea pentru Prince, iar publicul, atât cel din metrou cât și cel din fața ecranelor, a fost foarte impresionat.