Radio Simplu

Mr. Bean învață să deseneze

Toată lumea îl cunoaşte ca şi “Mr. Bean“, însă puţini ştiu povestea eforturilor din spatele personajului! De ce nu vorbeşte Rowan Atkinson în celebrul serial

Rowan Atkinson, cunoscut ca şi “Mr. Bean“ , este unul dintre cele mai îndrăgite personaje de comedie din istorie, o legend care a făcut întreaga lume să râdă, fără să scoată un singur cuvânt. Actorul s-a născut pe 8 septembrie 1955, fiind cel mai tânăr dintre cei patru fraţi.

Tatăl său a fost fermier şi făcea parte dintr-o familie de clasă mijlocie, însă asta nu l-a oprit. El nu a putut vorbi întreaga lui viaţă din cauza faptului că este bălbâit, neputând pronunţa sunetului literei “B”. Era bâlbâit, însă a transformat acest defect în atuul său.

A studiat la Universitatea Newcastle şi Universitatea Oxford şi a obţinut diplma de masterat în inginerie electrică. În timp ce urma masteratul a co-creat şi co-scris seria “Mr. Bean“, pentru care este atât de faimos. După puţin timp, a început să interpreteze teatre, cluburi şi în cadrul unei emisiuni de comedie de pe postul BBC Radio 3.

În 1981, Atkinson a devenit cel mai tânăr interpret care să aibă o emisiune individuală în West End. În 1990, el a interpretat personajul pe care l-a creat “Mr. Bean“, în cadrul unui serial televizat, care a avut un succes răsunător.

Un lucru pe care nimeni nu ştie este că celebrul actor a salvat la un moment dat un avion din a se prăbuşi, pilotându-l, deşi nu mai făcuse vreodată asta, deoarece pilotul leşinase.

Nu se poate să nu fi auzit de Mr. Bean sau să nu îi fi văzut deja de câteva ori faimoasele filme. În spatele acestui rol amuzant şi ciudat se ascunde un om cu o poveste de viaţă, cu prieteni şi cu proiecte interesante.

Diply ne prezintă câteva dintre ele:

1. Vocea lui poate fi auzită în „Lion King”, în rolul lui Zazu, voce care se regăseşte şi în cântecul „I Just Can’t Wait To Be King!”.

2. Caracterul lui Mr. Bean s-a conturat când Rowan Atkinson trebuia să obţină diploma de master la Oxford şi i s-a cerut să schiţeze o piesă de teatru. Ideea i-a venit când exersa în faţa oglinzii şi se juca cu expresiile sale faciale ciudate.

3. Actorul este foarte discret în ceea ce priveşte viaţa lui personală şi nu dă prea multe interviuri. Acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că suferă de bâlbâială/ balbism de mai mulţi ani. El are uneori probleme în pronunţarea cuvintelor care încep cu litera B şi care sunt urmate imediat de o vocală.
4. Înainte de a se opri la numele Mr. Bean, el a trecut printr-o serie de nume diferite cum ar fi Mr. White şi Mr. Cauliflower.

5. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a numit în 2013 Comandor al Ordinului Imperiului Britanic pentru excelenţa în activitate.

6. A renunţat la Mr. Bean în 2012 pentru că şi-a dat seama că personajul era prea copilăresc pentru el.

7. A fost unul dintre norocoşii invitaţi de la nunta prințului Charles și Camilla Parker-Bowles.

8. Rowan Atkinson este pasionat de maşinile sport şi le colecţionează pentru distracţie. La fel ca Mr. Bean, el îşi tratează maşinile ca pe prietenii săi.

9. Rowan are o fiică pe nume Lily, care a apărut în Mr. Bean’s Holiday/Vacanța lui Mr. Bean.

10. Mr. Bean a fost difuzat în peste 200 de țări şi a avut doar 14 episoade, însă datorită popularităţii personajului au luat naştere filme, animaţii, jocuri video şi cărţi.