Radio Simplu

Un muzician a făcut spectacol pe strădă cântând Despacito la vioară

Tânărul violonist Viktor Angelov a făcut spectacol cu varianta pe care a alas-o pentru a cânta melodia Despacito la vioara electronică. Acesta și-a așezat stația și instrumentele în apropierea Pantheonului din Roma, iar oamenii s-au strâns imediat în jurul lui.

Melodia pe care a ales-o este una dintre cele mai cunoscute din întreaga lume, hitul Despacito, cântat de Luis Fonsi care, în acest moment, are peste cinci miliarde de vizualizări pe Youtube, deținând recordul în această privință.

Viktor Angelov este un nume care a intrat pe scena lumii cu multă încredere. Între expresivitatea sa precisă, caracteristică muzicii clasice, dar și charismei și jovialității sale, tânărul muzician are un viitor strălucit în față.

Acesta deține peste 11 milioane de vizualizări pe mai multe platforme sociale, dar și performanțe notabile în cadrul unor festivaluri faimoase internațional, demonstrând că limitele vioarei, ca și instrument clasic, pot fi împinse de creativitate și inventivitate.

Începând studiile pe o vioară clasică, Viktor a găsit o modalitate de a se promova, combinând beneficiile prestațiilor stradale, dar și cele oferite de platformele online. Fiecare prestație pe care a oferit-o pe diferite străzi din Europ a fost înregistrată și încărcată pe diferite rețele sociale și site-uri.

Viktor Angelov s-a născut în Macedonia, Stip, într-o familie de muzicieni. Acesta a început să învețe despre bazele muzicii de la tatăl său care cântă la trompetă. A fost descoperit foarte curând ca un băiat foarte talentat și a început să cânte la vioară când avea doar șapte ani.

Acesta își continuă educația în Serbia, la o școală de muzică, dar se întoarce în Macedonia în 2008 unde începe să studieze la Academia de Muzică. În 2011, Viktor se mută în Austria și își continuă educația la prestigioasa Universitate Mozarteum din Salzburg, lucrând cu profesori eminenți.

În afara studiilor de bază, acesta a luat parte la multe alte cursuri și workshop-uri pentru vioară.

În timpul carierei sale, Viktor a avut multe prestații importante: încă din 2011, acesta este prima vioară din Orchestra Filarmonică Salzburg. Este membru al Orchestrei Simfonice Europene, al Orchestrei din Macedonia și multe altele. Lista de premii include și faptul că a câștigat de 21 de ori locul I la competiții naționale ți internaționale.

În ultimii ani, acesta s-a concentrat pe muzica pop, fiind mai aproape de vârsta lui și de modul său de a cânta, încercând să experimenteze și să încorporeze virtuozitatea și tehnica sa impresionantă în acest gen muzical.

În afara spectacolelor de pe stradă care l-au făcut o atracție imensă în toată lumea, acesta a cântat la Festivalul de muzică electronică Electric Love, din Salzburg, pe aceeași scenă pe care au cântat artiști faimoși ca David Guetta, Tiesto, Hardwell, Dimitry Veggas & Like Mike, Nervo, Armin Van Buuren , Showtek și mulți alții.

Viktor Angelov este un artist complex care combină muzica clasică și cea modernă într-un mod spectaculos, motiv pentru care oamenii îl apreciează mereu atunci când își prezintă versiunile muzicale proprii la vioară. Stilul lui este inconfundabil, iar atitudinea șarmantă îl face foarte plăcut.