Radio Simplu

Michael Jackson o asculta pentru prima data pe Celine Dion

„Moment EMOTIONANT! Michael Jackson o asculta pentru prima data pe Celine Dion interpretand unul dintre cele mai mari HITURI! Tot Respectul!

În 1979 Michael Jackson a fost nominalizat pentru Premiul Saturn din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films în Statele Unite, la categoria Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar, pentru rolul său din filmul The Wiz, lansat în 1978.

2. În 1997 Michael Jackson s-a alăturat lui Luciano Pavarotti şi Paul McCartney pentru a înregistra un CD tribut în memoria Prinţesei Diana.

3. Michael Jackson a fost subiectul controversatului documentar din 2003 “Living With Michael Jackson”. Michael Jackson a acceptat ca în film să apară şi copiii lui. Filmul a avut audieneţe uriaşe în Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie, chiar dacă artistul a insistat mai apoi că nimic din film nu ar fi adevărat.

4. Michael Jackson şi fratele său Tito au fost cavaleri de onoare la nunta Lizei Minelli cu David Guest.

5. În 2006 Michael Jackson şi-a declarat falimentul şi şi-a refinanţat datorii de sute de milioane de dolari. De asemenea a negociat cu casa de discuri Sony pentru o parte a catalogului Beatles pe care îl deţinea.

Michael a fost nevoit şi să închidă ferma Neverland din California şi să-şi concedieze toţi angajaţii din cauza problemelor financiare. A sos la vânzare chiar şi animalele din grădina zoologică proprietate personală, în încercarea de a-şi mai acoperi din datorii. A redeschis Neverland dupa câţiva ani, pentru a o folosi în diverse scopuri caritabile de ajutorare a copiilor.

6. Michael Jackson a fost arestat de poliţia din Santa Barbara în noiembrie 2003, fiind acuzat de comportament indecent în prezenţa unor minori. Michael Jackson a fost eiberat abia după ce a plătit o cauţiune record de 3.000.000 de dolari.

Doi ani mai târziu, în 2005, Michael Jackson a fost judecat de un tribunal din Santa Maria, California. Jackson era acuzat de molestarea unor minori dar a fost găsit nevinovat pentru toate cele 10 capete de acuzare.

7. Michael Jackson a fost de accord să îi plăteasca fostei soţii o pensie de 900.000 de dolari pe an. În urma divortului,Debbie a mai primit o proprietate in Beverly Hills si bunuri in valoare de 4 milioane de dolari.

8. Michael Jackson deţine recordul pentru cele mai multe premii Grammy câştigate într-un singur an. A câştigat 8 trofee în 1984. Este şi primul artist care a avut patru hituri de Top 10 Billboard pe un singur album.

9. Weird Al a parodiat doua dintre piesele Regelui Muzicii Pop: “Beat it” (pe care a numit-o “Eat it”) şi “Bad” (care a devenit “Fat”), gestul său fiind intens comentat la momentul respectiv. Parodiile se pot găsi uşor şi azi pe net.

10. Regina Muzicii Pop vs. Regele Muzicii Pop – 1:0. Michael Jackson a luptat cu Madonna in Celebrity Deathmatch, o producţie celebră realizată de MTV. Michael a fost învins.

11. Michael Jackson a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al grupului The Jackson 5 în anul 1997 şi ca artist solo în anul 2001.

12. Michael Jackson a suferit de o boală a pielii numită “vitiligo”, o afecţiune care duce la apariţia de pete albe pe suprafaţa pielii. Petele sunt provocate de distrugerea sau slăbirea melanocitelor (celule pigmentare, responsabile de culoarea pielii).

13. Michael Jackson are mai multe porecle date de familie, fani sau presă, printre care The Gloved One, Wacko Jacko, Jacko, Regele Muzicii Pop sau, cea mai des folosită abreviere, MJ.

14. Videoclipul “Scream” al lui Michael Jackson este cel mai scump videoclip făcut până în secolul XXI. A costat 7 milioane de dolari. Totuşi, “Thriller” a fost votat de fani şi specialişti drept cel mai bun videoclip din toate timpurile.

15. Părul lui Michael Jackson a luat foc în anul 1984, în timpul filmărilor unui clip publicitar pentru sponsorul său principal, Pepsi. Presa a speculat ulterior acestui incident că de aici ar fi pornit dependenţa megastarului de diferite medicamente.

În timpul filmărilor, la a şasea dublă, efectele pirotehnice au pornit exact în momentul în care Michael Jackson şi-a făcut apariţia în faţa fanilor.

Cu toate că flăcările erau destul de mari, Michael nu şi-a dat seama ce se întâmplă şi a continuat să danseze, până când personalul tehnic şi cei care asigurau paza i-au sărit în ajutor. Michael Jackson a suferit arsuri de gradul doi şi trei la nivelul scalpului si al feţei.