Radio Simplu

Beneficiile pepenelui galben

Pentru că ne aflăm în luna august, pepenele galben este unul dintre cele mai iubite alimentente din sezon. Conține foarte multă apă, dar și fibre, vitamine, minerale sau antioxidanți.

Datorită consumului de pepene galben ne putem îmbunătăți sistemul imunitar, iar pe de altă parte putem să reducem riscul atacului cardiac. Pepenele galben taie din senzația de foame și totuși poate să dea foarte multă energie întregului organism.

În mod normal pepenele galben se consumă simplu, în stare natural, dar acesta mai poate fi folosit și în pregătirea salatelor sau a înghețatelor. Acesta are și proprietăți laxative. Așa că atunci când te simți constipat, poți să mănânci dimineața pe stomacul gol un kilogram de pepene galben.

Dacă vrei să începi să mănânci mai puțin la o singură masa, poți să consumi 2 felii de pepene galben înainte de fiecare masa principal. În așa fel vei uita și de gustări și mai ales de ronțăitul permanent.

Chiar și dacă ești o persoană alergică de foarte multe ori, poți să consumi pepene și vei scăpa de iritații, de dermatozele infecțioase, de usturimi.

Într-o perioadă de 10 zile, în care vei ține în acest sens cura cu pepene galben, va fi nevoie să renunți la carne, produsele alimentare foarte grase, dar și alimentele ținute în conserve.

Datorită consumului periodic de pepene galben vei reuși să îți protejezi tubul digestive și să îl ai mereu curat, fără toxine.

Însă pepenele te mai ajută să ai de asemenea grijă și de inima ta. Datorită fibrelor în număr foarte mare din pepenele galben, acesta este foarte bun pentru scăderea nivelului de coelsterol din organism. De asemenea, pepenele galben este foarte bun pentru menținerea tendiunii arteriale la un nivel optim.

Elimină toxinele din sânge și în acest fel reușește să pompeze sângele mai bine în tot organismul. Pepenele galben este un foarte bun remediu contra stresului. Tot ce trebuie să faci, dacă traversezi o perioadă nu tocmai liniștită, este să introduce în meniul tău zilnic pepenele galben.

El scade nivelul de protein ale stresului care se găsesc în interiorul intestinelor. Pepenele galben este de asemenea bun și pentru consum în cazul persoanelor care suferă din cauza diabetului.

Dincolo de gustul său dulce, pepenele galben conține foarte multe substanțe foarte necesare persoanelor diabetice, cum ar fi potasiul, calciul sau vitaminele. Pulpa acestui fruct este foarte benefică și pentru cei care suferă de diferite boli care afectează glanda tiroidă.

În plus, pepenele galben întăresc vederea și le protejează pe persoanele care suferă de boli oculare. Acest lucru se întâmplă pentru că pepenele galben conține și foarte mult beta carotene, substanță necesară petnru menținerea unei sănătăți optime a ochilor.

De exemplu, în urma unui studio s-a demonstrate faptul că femeile care obișnuiesc să consume foarte mult pepene galben riscă mult mai puțin să dezvolte cataractă. Este un fruct foarte benefic inclsuiv pentru piele, atât în cazul uzul intern, cât și în cazul celui extern.

Poți să îți faci măști din pepene galben sau pur și simplu să lași niște felii să acționeze direct pe piele.