Radio Simplu

Bautura cu sfecla care elimina retentia de apa

Atunci cand ai retentie de apa, esti mai pufoasa si acumulezi cateva kilograme. De aceea, pentru a slabi, trebuie sa scapi de fluidele care se acumuleaza in exces in corpul tau.

Acest suc contine patrunjel si sfecla, doua alimente cu proprietati excelente de eliminare a retentiei de apa, scrie vdtonline.com.

Pentru a prepara bautura, ai nevoie de:

Ingrediente: 1 mana de kale, 2 frunze de magold, 1 jumatate de cana de patrunjel, 1 jumatate de sfecla mica, 1 jumatate de cana de ananas, 2 mere medii galbene, 1 mana de menta proaspata, 1 jumatate de lamaie media fara coaja.

Combina toate ingredientele intr-un storcator de fructe. Alternativ, le poti combina intr-un blender si poti adauga apa pentru a obtine un suc.

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Iată care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sănătății:

1. Luptă împotriva anemiei

Sfecla roșie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active.

Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

2. Protejează ficatul

Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie.

Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

3. Ţine inima sănătoasă

Potrivit unui studiu din 2010 al Universității Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfeclă roșie pe zi scade considerabil tensiunea arterială.

Cu cât tensiunea este mai crescută, cu atât scăderea este mai mare.

Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, sunt de părere cercetătorii.

4. Previne cancerul

Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului.

O cercetare a Universității Howard a demonstrat că betacianina a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

5. Combate depresia

Cercetări recente au arătat că sfecla roşie are puterea de a controla starea de spirit, grație betainei conţinute, despre care se ştie că relaxeaza mintea şi ameliorează depresia.

6. Crește rezistența la efort

Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică a organismului, ajutându-i pe oameni să-şi prelungească programul de exerciţii fizice cu 16%, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter a descoperit că nitratul conţinut de sfecla roşie contribuie la reducerea consumului de oxigen – exerciţiile fizice devenind mai puţin obositoare.