Radio Simplu

Melodia unei generatii! Acum 30 de ani facea istorie

De-a lungul anilor multe filme au excelat in preferintele noastra atat prin povestea pe care acestea o transmiteau dar si prin emotiile transmise de coloana sonora.

Dintre aceste filme putem aminti de ” Take My Breath Away” o piesa compusa de Tom Whitlock si Giorgie Moder pentru filmul ” Top Gun” interpretata cu maiestrie de formatia Berlin.

Cei care au vizionat cest film au fost profund impresionati de povestea de dragoste dintre Kelly McGills si Tom Cruise dar si de minunate melodie care a fost aleasca pentru coloana sonara a filmului.

Secventele reprezentative ale filmului „Top Gun” care au fost montate in clipul prezentat ne duc intr-o stare de emotie si visare, si ne amintesc de acele vremuri cand aceasta melodie facea furori.

Aceasta piesa a castigat Oscar-ul pentru originalitate in anul 1986 dar si Globul de Aur la aceeasi sectiune tot in acelasi an. In anul 2004 cantareata Jessica Simpson a preluat pe unul din albumele sale aceasta melodie incantatoare.

În weekendul dedicat premiilor Oscar, descoperim povestea coloanei sonore din filmul “Top Gun”, “Take My Breath Away”.

Piesa, compusă în 1986 de către Giorgio Moroder şi Tom Whitlock şi interpretată de trupa americană Berlin, a câştigat premiul Oscar pentru “cel mai bun cântec”, dar şi un Glob de Aur pentru “cea mai bună interpretare originală”, ambele în anul 1986.

Coloana sonoră “Take My Breath Away” a completat perfect filmul “Top Gun”, cu Tom Cruise în rolul principal.

Lungmetrajul spune povestea lui Pete “Maverick” Mitchell, un pilot american nevoit să se adapteze unui nou mediu, la şcoala de aviaţie unde este transferat.