Radio Simplu

Cinci gimnaste îşi ocupă poziţiile. Dar când muzica începe…

Concursurile de gimnastică sunt fascinante atât prin frumuseţea exerciţiilor executate de sportivele talentate cât şi prin dinamismul şi optimismul pe care le afişează.

Pentru ţinuta lor artistică impecabilă şi reprezentaţiile fascinante, publicul spectator le răsplăteşte întotdeauna cu aplauze şi ovaţii binemeritate.

În cadrul concursului de gimnastică Grand-Prix Thiais 2013, echipa de gimnastică artistică a Ucrainei a reuşit să impresioneze atât juriul cât şi publicul cu o execuţie de excepţie.

Cele cinci componente ale echipei au visat frumos pe covorul de gimnastică, iar finalul acestui vis le-a adus medalia de bronz.

La începutul reprezentaţiei cele cinci gimnaste care ţin în mâna panglici şi mingi îşi ocupă poziţiile de start formând un grup statuar deosebit.

De îndată ce muzica începe, gimnastele execută cu multă virtuozitate toate mişcările, paşii şi piruetele care fac parte din coregrafia reprezentaţiei lor.

Obiectele pe care cele cinci gimnaste le deţin sunt transmise de la una la alta cu o precizie uimitoare, iar figurile acrobatice pe care acestea le execută se îmbină armonios cu senzualitatea şi supleţea sportivelor.

Coregrafia pe care gimnastele ucrainene o prezintă în concurs cuprinde atât elemente de gimnastică artistică în cadrul căreia expresivitatea este esenţială cât şi elemente ale gimnasticii acrobatice din care fetele au preluat mişcări şi sărituri incredibile.

Nu se poate să nu fim fascinaţi de naturaleţea cu care gimnastele se mişcă în arenă şi de sincronizarea perfectă a tuturor mişcărilor şi prizelor directe cu obiectele de concurs.

Toată admiraţia pentru aceste fete talentate care au făcut cunoscută faima ţării lor de origine, Ucraina.