Radio Simplu

Marnie, papagalul care vorbește cu stăpâna sa

Marnie, papagalul minune! Incredibil dialogul pe care il poarta cu stapana sa!

Un dialog incredibil se realizeaza intre papagalul minune si stapana sa. Il putem numin papagalul minune, deoarece are o capacitate extraordinara de a comunica cu stapana sa.

Acesta aduce zilnic binedispozitie in casa, fiind mereu vesel si dorind sa comunice cat mai mult cu stapana sa.

Glasul lui cristalin strabate in toata casa, astfel ca este imposibil sa nu te faca sa te simti mai bine. Acesta poate fi numit chiar un adevarat medicament impotriva supararilor sau depresiilor deorece papagalul minune Marnie te binedispune indiferent de starea in care te-ai afla.

Marnie este un papagal de culoare albastru deschis si aduce un plus de vitalitate si prospetime in intreaga casa. Marnie este foarte sociabil si nu se intampla o data ca stapana sa sa il cheme si el sa nu raspunda.

Imediat dupa ce isi aude strigat numele, Marnie isi face aparitia si din acel moment inveseleste atmosfera.

In clipul de mai jos puteti vedea cum Marnie poarta un dialog foarte adorabil cu stapana sa.

Momentul foarte emotionant este cel in care papagalul minune ii cere un pupic stapanei sale, iar dupa ce il primeste acesta ii multumeste.

Acest lucru denota ca este si foarte educat. Marnie si-a ascultat stapana si i-a urmat toate sfaturile, astfel incat a ajuns un papagal care vorbeste foarte civilizat, dar care si respecta pe cei din jur.

Marnie are o veselie iesita din comun si pare ca nimeni si nimic nu l-ar intrista vreodata.

Majoritatea celor care cumpără un papagal își doresc ca acesta să fie un companion cât mai vorbăreț. Mare atenție, însă, papagalii nu sunt jucării vorbitoare și, mai ales, nu toate speciiile de papagali pot reproduce cuvinte folosite în limbajul uman.

Abilitățile de imitarea a limbajului diferă de la o specie la alta, dar și de la exemplar la exemplar. Sunt păsări precoce, care ”prind” rapid cuvinte și sunete pe care le reproduce ușor, în timp ce altele vor reuși cu greu să scoată 2-3 sunete apropiate limbajului uman. Click! vă arată care sunt rasele ”vorbărețe” și cât costă un papagal vorbitor. Important de știut, un papagal învață să ”vorbească” când își consider stăpânii parteneri de stol, deci o pasăre crescută singură între oameni are mai multe șanse să reproducă cuvinte folosite în limbajul uman, decât una crescută în volieră, la un loc cu suratele ei.

Perusii. Sunt papagali de mici dimensiuni, multicolori, foarte prietenoși și ușor de îmblânzit. Sunt preferații copiilor și sunt recomandați mai ales începătorilor, celor care nu au prea multă experiență cu păsărele exotice. Aceste mici înaripate pot deveni rapid cei mai buni prieteni ai omului și pot reproduce, modest, ce-i drept, câteva cuvinte. Secretul constă în timpul pe care stăpânii reușesc să îl dedice păsării, căci, altfel, perușii sunt păsări inteligente care prind ”din zbor” trucuri și șiretlicuri la care nici nu te aștepți. Este cel mai ieftin papagal disponibil pe piață, cu prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei.

Papagalul Amazonian. Papagalul Amazonian este foarte apreciat în primul rând datorită abilității sale de a vorbi, pentru personalitatea sa prietenoasă și pentru ușurința cu care poate fi dresat să execute diverse giumbușlucuri. Amazonienii ajung să trăiască chiar și peste 50 de ani, astfel că poate fi un membru al familiei pentru tot restul vieții. Și prețul este însă pe măsură: aproximativ 2.000 de lei.

Papagalul gri african. Jako, cum mai este numit papagalul Gri African, este de departe cel mai bun vorbitor din tot neamul păsăresc. Papagalii din această specie sunt atât de vorbăreți încât nici nu au nevoie de dresaj în sensul acesta. Ba chiar am putea spune că ar avea nevoie de dresaj ca să îl faci să tacă! Mai ales că gri-africanul poate reproduce nu doar cuvinte ci și propoziții întregi, iar atunci când se plictisește începe să imite diverse sune pe care le aude în casă. Prețul unui Jako este cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.

Marele Alexandru se numără și el printre speciile care vorbesc foarte bine si care pot invata un vocabular impresionant. Ei pot pronunța cuvinte cu claritate, sunt foarte inteligenți și buni imitatori: pot reproduce cu ușurință soneria telefonului sau trilul altor păsărele. Marii Alexanderi pot începe să vorbească în jurul vârstei de 1 an, dar cu cât papagalul este antrenat la vârste mai fragede, cu atât șansele de succes sunt mai mari. Un papagal din această specie costă aproximativ 1.000 de lei.