Radio Simplu

Cele mai simpatice animăluțe

13 curiozitati simpatice despre animale

Modul in care interactioneaza animalele intre ele sau cum contribuie la bunastarea naturii ne ofera unele dintre cele mai simpatice si interesante informatii despre ele. Stiai ca soarecii pot zambi, ca masculii caini dau intotdeauna dreptate femelelor intr-o cearta sau ca exista pasari care traiesc toata viata in aer? Iata unele dintre cele mai simpatice curiozitati despre animalute!

1. Milioane de copaci cresc in fiecare an datorita nucilor pe care veveritele cenusii le ingroapa in pamant, la radacinile lor.

2. Simtul gustului la fluturi este in… picioare.

3. Vidrele de mare se tin de labute in timpul somnului pentru ca nu care cumva sa se indeparteze una de cealalta, pe parcursul noptii.

4. Meduzele sunt singurele creaturi nemuritoare din lume, intrucat sunt capabile sa-si regenereze continuu propriile celule.

5. Calutii de mare sunt monogami si dedicati aceluiasi partener toata viata. In plus, calatoresc mereu in pereche, tinandu-se de coada.

6. Masculii catei isi lasa partenerele sa „castige” intr-o cearta, pentru a stimula afectiunea in cuplu. Ei stiu ca femeile au intotdeauna dreptate sau… cel putin, pretind acest lucru, pentru mai multa armonie in familie!

7. Viermii comunica prin tremurat.

8. Elefantii manifesta o empatie puternica pentru alte animale, indiferent de specie.

9. Amprenta nasului pisicii este unica, asa cum este amprenta degetului pentru om.

10. Delfinii se striga pe nume! Acestia se boteaza intre ei cu diverse nume, astfel incat fiecare sa stie atunci cand este abordat de catre ceilalti membri ai speciei.

11. Vacile produc mai mult lapte atunci cand asculta muzica de relaxare. Ritualul de a asculta muzica a fost adoptat in tot mai multe ferme din lume, cu scopul de a creste productia de lapte a acestora.

12. Drepnelele (pasari din familia Apodidae) isi petrec toata viata in aer, zburand, cu exceptia situatiilor in care se imperecheaza. Chiar si mancatul se produce in aer, hranindu-se cu diverse insecte.

13. Puii de cimpanzeu adora sa se joace cu… papusi.