Radio Simplu

Lucruri fascinante pe care nu le știam despre familia Regală a Arabiei Saudită

Se pare că familia Regală a Arabiei Sudite este cunoscută în toată lumea pentru stilul de viață opulent și luxos. Arabia Saudită este una dintre cele mai fascinante tări din lume. Pentru cei mai mulți oameni din lume este imposibil să își imagineze că trăiesc într-o societate care este atât de dominată de regulile stricte religioase. Femeile și bărbații trebuie să stea separat în public, nu au voie să danseze, iar femeile nu pot ieși afară fără un însoțitor masculin.

Iată care sunt câteva dintre lucrurile de care nu aveam habar despre familia regală din Arabia Saudită:

1. Nu se dedscurcă deloc cu banii – regele prezent, King Salman, a preluat conducerea atunci când fratele său a decedat în 2015. Totuși, se pare că prinții Arabiei Saudite nu se descurcă deloc cu manevrarea banilor. Chiar dacă regatul este condus în așa fel încât să aubă grijă de ei, mulți dintre banii lor se evaporă pur și simplu. Există mai mulți miliardari în Arabia Saudită care nu fac parte din familia regală decât invers. Acest lucru spune multe despre stilul de viață opulent și răsfățat, plin de excese al prinților, nu-i așa?

2. Mulți membri ai familiei regale încearcă să fugă din țară din motive de siguranță – în principiu, membri familiei regale trăiesc o viață extraordinară, în comparație cu cetățenii de rând ai Arabiei Saudite, mai ales bărbații.

Totuși, asta nu înseamnă că toți sunt capabili să accepte ipocrizia și acțiunile crude ale familiei. Unii dintre aceștia au ales să vorbească în public despre ceea ce îi nemulțumește. Cel mai bun exemplu este Prințul Khalid Bin Farhan al-Saud care acum trăiește în Germania. Acesta a decis să vorbească în public despre familia sa, scoțând în evidență că poporul de rând este din ce în ce mai sărac, în timp ce familia sa rămâne la fel.

3. Își plimbă mașinile cu avionul spre Europa – dragostea pe care o au membri familiei regale pentru Europa este foarte bine cunoscuta. Când ai toți banii din lume vrei să mergi în capitalele modei pentru a face cumpărături, pentru că îți permiți. Mulți dintre ei sunt mereu în Londra sau în Paris. În acest caz, de ce să nu îți aduci și mașina făcută pe comandă cu diamante în orașul în care mergi în vacanță? Până la urmă, e păcat să nu o vadă toată lumea.

5. Protecția pentru familia regală este extrem de intensă – protecția în cazul familiilor regală este luată în serios și au un mod foarte specific de a asigura loialitatea gărzilor de corp. Prințesele arabe au o afinitate specială pentru un anume gen de bodyguard, numiți Khawi. Aceștia vin în cea mai mare parte din Nigeria, dar și din alte țări africane. Sunt aduși în Arabia Saudită la vârste fragede și cresc lângă prințesele pe care urmează să le protejeze, fiind de aceeași vârstă.

6. Un arbore genealogic masiv – atunci când oamenii aud termenul familie, își imaginează că sunt capabili să numească fiecare membru în parte. Casa Al-Saud este masică, și ramurile arborelui genealogic merge extrem de departe. Ibn Saud are mii de descendenți, mai ales că acesta a avut 24 de neveste și copii cu aproape toate, așa că nu este greu să ne dăm seama că numărul a crescut repede. A avut peste 30 de fii care și-au înființat și ei familii la rândul lor, având peste o mie de nepoți. Familia, până acum, deține peste 5000 de prinți!