Radio Simplu

Trucuri care îți vor face, fără doar și poate, pantofii mai confortabili

Atunci când vine vorba despre pantofi, confortul este esențial. Este atât de neplăcut să mergi mult pe jos în pantofi sau încălțăminte care nu ți se potrivește. Cel mai bun început este să cumperi pantofi confortabili, de genul tenișilor, dar, uneori, suntem obligați să purtăm încălțăminte care ne poate crea probleme. Vestea bună este că putem face ceva în sensul acesta!

1. Protejează-ți degetele – încălțămintea de genul sandalelor sau a papucilor de plajă care au o baretă separatoare între degetul mare și restul degetelor pot cauza frecarea pielii dintre degete. Poți adăuga o protecție de silicon care să nu mai permită frecarea, lăsându-și degetele libere și fericite.

2. Combate mirosurile neplăcute ale pantofilor cu oțet – probabil că știi deja că oțetul este un produs foarte eficient, în special atunci când vrei să scapi de mirosurile neplăcute datorită acidității potente. Oare oțetul, funcționează și în cazul pantofilor? Se pare că răspunsul este da.

Dacă ai o pereche de încălțăminte care necesită acest gen de curățare, încearcă să o bagi într-o soluție de oțet (oțet și apă). Apoi, lasă-i la înmuiat cu ceva greutate peste ei, pentru a te asigura că sunt bine îmbibați de soluția respectivă. În câteva ore, mirosul ar trebui să dispară complet!

3. Investește într-un aparat de lărgit pantofii dacă ai picioarele late – chiar dacă par ciudate, aceste aparate funcționează foarte bune, în special dacă ai piciorul lat, o problemă care cauzează des disconfort, mai ales că multe tipuri de încălțăminte sunt foarte înguste. Tot ce trebuie să faci este să folosești aparatul pentru câteva zile și problema se rezolcă imediat.

4. Șosete groase și un uscător de păr – dacă nu vrei să îți distrugi degetele sau să faci o investiție, poți încerca să îi porți cu șosete foarte groase prin casă. Pentru a grăbi procesul, îi poți încălzi folosind un uscător de păr care va încălzi materialul din care este făcută încălțămintea în sine, în acest fel se vor extinde mai ușor.

5. Folosește bandă adezivă pentru a-ți lega degetele – există un nerv care îți împarte al treilea deget de al patrulea și acest nerv poate cauza multă durere atunci când se pune presiune pe el, în special dacă porți pantofi cu botul scuțit și tocuri înalte. Poți folosi bandă adezivă de tip medicinal pentru a-ți lega cele două degete și pentru a elibera presiune din tălpile tale
.
6. Aplică deodorant – cu toții vrem să purtăm pantofi care să ne permită să mergem pe jos toată ziua șă să dansăm toată noaptea, fără să ne trezim cu bășici dureroase. Oprește problema înainte să înceapă. Aplică puțin deodorant gel transparent pe interiorul tocului.

7. Mergi mereu la cumpărături în a doua parte a zilei – din cauza faptului că picioarele noastre se umflă în timpul zilei, este mult mai indicat să mergem la cumpărături în a doua parte a zilei. În acest mod te vei asigura că nu cumperi o pereche de încălțăminte care îți va veni dimineașa, dar, te va strânde câteva ore mai târziu.