Radio Simplu

Asa cureti aragazul si cuptorul rapid fara sa le freci

Bucuria și plăcerea de a găti se termină în momentul în care e nevoie să curățăm vasele și suprafețele de lucru.

Doar că din păcate nimeni nu poate să fugă la nesfțrșit de aceste responsabilități. În caz contrar riscăm ca murdăria să se tot acumuleze și ne va fi din ce în cem ai greu să scăpăm de aceasta.

Cel mai dificil este de cele mai multe ori să curățăm aragazul de toată grăsimile care sar pe acesta din tigaie sau din oalele care dau în foc.

Dacă nu vom curăța aragazul riscăm să ne punem în pericol sănătatea și chiar și gustul pe care îl vor avea produsele gătite de noi.

Ca să nu ajungi în asemenea situații cel mai bine este să ai grijă de fiecare dată de toată bucătăria ta și de toate detaliile acestei camere.

Trebuie să pui în aplicare orice truc util care te ajută săpăstrezi aragazul într-o stare perfectă.

Este mult mai recomandat să cureți aragazul imediat, pentru că dacă îl vei curăța o dată la ceva timp te vei convinge pe propria energie că vei avea mult mai multă treabă de făcut.

Ba chiar mai mult, dacă vei aștepta prea mult timp, există șansa să nu poți să cureți tot aragaul foarte bine și acesta să arate ca nou.

Sunt gospodine care folosesc produse chimic, dar și din cele care îți pregătesc singure soluțiile pentru curățat aragazul și nu numai.

Există de asemenea și mai multe variante de curățare a aragazul dacă vrem ca acesta să arate ca nou după fiecare curățare.

Putem să folosim chiar și obiecte sau soluții pe care le avem deja acasă sau sunt foarte ieftine. Și cu toate acestea își fac treaba poate chiar mai bine decât detergenții speciali pe caree dăm foarte mulți bani.

Lista începe cu bicarbonatul de sodiu care este un produs foarte bun pentru casa noastră în general, dar nu numai.

Acest produs este bun în distrugerea bacterilor, dar și în înlăturarea petelor foarte dificile. Dacă îți dorești să obții un produs și mai complex, respectiv mai eficient poți să combini bicarbonatul de sodiu cu zeama de lămâie, cu apa și cu oțetul.

Acest amestec va fi unul deosebit și pentru restul suprafețelor, nu doar pentru aragazul care îți va da bătăi de cap.

Un alt produs foarte ieftin și la îndemâna oricui, dar la fel de eficient este și sarea pentru gătit. Pe lângă aceasta vei mai avea nevoie de niște apă călduță și de un burete cu una dintre fețe mai abrazivă.

Ochiurile de la aragaz sunt niște elemente componente ale lui care se murdăresc primele și sunt cele mai capricioase.

De foarte multe ori acestea nu se curăță nici dacă sunt folosite soluții profesioniste, special concepute în acest sens.

Însă avem o soluție salvatoare și pentru acestea. Trebuie doar să iei fiecare ochi și să îl pui în pungă vidată, separat. În pungă e nevoie de puțin amoniac.

Iar după aceea, lasă aceste ochiuri să acționeze pentru câteva ore, dar cel mai bine pentru 24 de ore. Când le vei scoate acestea vor străluci exact ca în prima zi.

Tot cu amoniac poți să cureți grătarele de pe aragaz. E nevoie doar să le pui într-un vas destul de mare, și de asemenea să le lași să se curețete peste noapte.

Dar este foate important să ai bucătăria foarte bine aerisită, ca să nu îți pui sănătatea în pericol pentru că amoniacul poate să fie periculos în anumite cazuri.

Se poate întâmpla ca grătaree să fie foarte vechi și niciodată curățate. Pentru această situație poți să faci un foc ca pentru picnic și să le ții deasupra lui.

În acest fel ele vor fi mult mai ușor de urățat. Trebuie după aceea doar să folosești un șmirghel mai fin și petele și depunerile se vor lua mai ușor.

Dacă ai un aparat special de aburi acesta poate fi pus și chiar este indicat să îl folosești pentru a curăța mai multe locuri din casă, respectiv din bucătărie.

Trebuie să îl folosești de fiecare dată atunci când faci curat pentru că doar așa vei reuși să scapi aproape în întregime de toată murdăria dificilă, dar și de bacterii.

Acest aparat este util și în cazul altor camere din casă. Cum a fi de exemplu dormitorul, care este un izvor de bacterii.