Radio Simplu

Lapte de pasăre – desert de casă, fraged și moale

Laptele de pasăre este un desert foarte bun, foarte fin, despre care se știe încă de pe vremea miturilor. Pe atunci cavalerii erau trimiși de prințese peste mări și țări ca să aducă această delicatesă foarte greu de obișinut.

Cei care puteau să îndeplinească această misiune mai reușeau să își depășească limitele, să devină mult mai puternici. Noi, atunci când îl măncăm, nu depășim nimic, ci doar ne bucurăm de un gust foarte special.

Astăzi îți vom prezenta varianta laptelui de pasăre de casă. Este un desert minunat care se va termina foarte repede pentru că ți se topește în gură. Desertul care așa și se numește, lapte de pasăre, are o consistență extrem de cremoasă și totuși este chiar ușoară pentru sistemul digestiv.

Dacă nu ai mai încercat acest desert s-ar putea la început să ți se pară foarte greu de pregătit, dar să știi că de fapt nu este așa.

Vei folosi 450 de grame de frișcă, 3 pachete cu gelatină, 600 de grame de zahăr, 300 de mililitri de lapte, 450 de grame de smântână, 5 linguri cu pudră de cacao, 1 lingură cu ulei vegetal, 1 pahar cu apă.

Amestecă mai întâi doar 2 pachete cu gelatină și un pahar cu lapte. Pune vasul pe aragaz la foc și până aceasta se va înfierbânta suficient, amestecă ingredientele din cratiță.

Dar ai grijă pentru că laptele nu trebuie să fiarbă. După ce este relative cald, dă-l de pe foc și lasă-l să se răcească. După aceea unge tava cu niște unt, Ia un mixer, setează-l pe viteza medie și amestecă cu ajutorul lui smântâna, 1 pahar cu zahăr, și frișca.

Adaugă puțin câte puțin apoi și gelatina combinată cu o parte din lapte. După ce mai amesteci puțin, toarnă această compoziție într-o tavă și pune-o la rece în frigider ca să se întărească puțin.

Între timp poți să te ocupi de pregătirea glazurii. Amestecă tot cacao cu zahărul pe care îl mai și cu ultimul plic de gelatină. Mai adaugă în această compoziție și 100 de mililitri de lapte și 1 pahar cu apă. Continuă să amesteci și după aceea pune compoziția pe foc mediu.

După ce ai lăsat-o să fiarbă câteva minute, ia vasul de pe foc. Lasă glazura să se răcească la temperatura din camera și după aceea toarn-o cu grijă peste crema din tava ținută șa frigider.

Bagă din nou compoziția la frigider, doar că de această data, va fi nevoie să o ții la rece pentru cel puțin 5 ore. Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru toată lumea, mai ales pentru cei mici.

Acestă rețetă este una dintre cele mai ușor de făcut. Dar dacă îți dorești să experimentezi și mai mult în bucătărie, să știi că din ea se poate prepara o prăjitură absolut delicioasă care îi poartă desigur numele.

Este deosebit de potrivită pentru zilele și pentru mesele de sărbătoare, dar dacă îți dorești să îi bucuri pe cei dragi o poți pregăti cu încredere. Vei avea success datorită acestui desert ușor de făcut și mai ales, ușor de mâncat.