Radio Simplu

Klaus Iohannis a semnat decretele! Decizie de ultimă oră. Vor ajunge în Monitorul Oficial

Președintele Klaus Iohannis a semnat azi mai multe decrete. Acestea se pot aplica imediat ce vor intra în Monitorul Oficial. Printre decretele semnate azi se află și decretul privind recensământul general.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat azi mai multe decrete, astfel:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020 (PL-x 326/03.06.2020);
Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020 (PL-x 96/09.03.2020);
Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021 (PL-x 110/24.03.2020);
Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative (PL-x 352/10.06.2020);
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2020 pentru modificarea art. 293 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, precum și pentru adoptarea unor măsuri privind beneficiarii de fonduri europene în contextul răspândirii COVID19 (PL-x 283/20.05.2020).
Ședință importantă la Guvern
Administrația Prezidențială informează că președintele Klaus Iohannis, va avea marți, 18 august, de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu prim-ministrul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

În ceea ce privește participanți, alături de Orban, la discuțiile cu Iohannis vor mai participa viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Sursa citată mai precizează că la finalul ședinței, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Despre ce se va vorbi
Până în prezent nu se cunoaște motivul acestei ședințe de urgență, însă aceasta vine la scurt timp după ce mai mulți oficiali guvernamentali participă la deschiderea la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură București (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

Astfel, două din temele care ar putea fi abordate în ședința de lucru de la Cotroceni sunt investițiile pe care guvernul trebuie să le deruleze, pentru care s-au alocat mai multe fonduri după rectificare bugetară, dar și implementarea programului de relansare economică prezentat la începutul lunii iulie.

De asemenea, printre temele abordate s-ar putea număra și seceta care a lovit România, Adrian Oros, ministrul Agriculturii, abordând acest subiect în urmă cu câteva zile.
„Așa cum am promis încă de la începutul primăverii, când am constatat că s-a înregistrat în unele zone din România o secetă extremă, cum nu a mai fost în ultimii 50 de ani, toți cei afectați de secetă vor fi despăgubiți. Am fost în toate județele țării, în special în cele mai afectate de secetă și am văzut ceea ce s-a întâmplat acolo, atât fermieri mici, cât și fermieri mari au avut mari probleme”, a declarat Oros, într-o conferinţă de presă la sediul PNL Cluj.

Sursă foto: INQUAM