Radio Simplu

CUM ARATĂ ŞI CE FACE AZI PRIMA NEVASTA A LUI CRISTIAN CIOACĂ

GALERIE FOTO (4)

Înaintea căsniciei cu Elodia, Cristian Cioacă a fost căsătorit cu Lavinia Bălan. Mariajul celor doi a durat foarte puţin şi a fost ca un vis urât pentru Lavinia, care s-a mutat apoi definitiv în Franţa, unde şi-a refăcut viaţa alături de Oliver.

Femeia a obţinut un brevet de inventator în Franţa şi a ajuns mare cercetătoare în Hexagon. Împlinirea a venit pentru Lavinia şi pe plan profesional, femeia angajându-se initial ca senior-cercetător la Institutul de Ştiinţa Materialelor din Mulhouse, ulterior devenind un nume mare în cercetarea chimică şi biologică moleculară din Hexagon.

De altfel, ca dovadă a pregătirii înalte de care dă dovadă, prima soţie a lui Cristian Cioacă a obţinut – alături de alţi doi colegi de la Institut – şi un brevet de inventator pentru „nanocompozit luminiscent organo-anorganic bazat pe nanoparticule de oxid de zinc şi metoda sa de fabricare„, potrivit stirilekanald.ro.

Cazul Elodiei Ghinescu, cel mai scump caz nerezolvat din istoria României

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut în seara de 29 august 2007. Cazul a deschis o anchetă lungă a poliţiei şi parchetului. Principalul suspect a fost poliţistul Cristian Cioacă, soţul avocatei, care ar fi descoperit indicii de infidelitate. Mult timp el nu a fost arestat din cauza lipsei probei principale -cadavrul Elodiei Ghinescu.

În iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Cioacă ar fi dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a tranşat pentru a-l putea ascunde mai uşor, spun procurorii, ulterior poliţistul ascuzând rămăşiţele într-un loc rămas necunoscut.