Radio Simplu

Jaf mai tare ca în filme: 9 milioane de euro au fost furați dintr-o mașină securizată

O maşină securizată care transporta bani a fost jefuită în Franţa. Hoţii au furat 9 milioane de euro. Este cel mai mare jaf din Franţa, de la spargerea dată de Toni Musulin în 2009 – acesta a furat atunci 11.6 milioane de euro.

Cel mai mare jaf din Franţa, de la spargerea dată de Toni Musulin în 2009, a fost raportat vineri, 28 august, în Lyon, Franţa, relatează The Guardian, informează Mediafax.

Mai mulţi hoţi au furat 9 milioane de euro dintr-o maşină securizată cu bani care aparţineau de Banca Franţei din Lyon. Atacul a avut loc în jurul orei 9.00, iar hoţii erau înarmaţi.

În afară de paguba de 9 milioane de euro nu au mai fost raportate altele, iar oamenii nu au fost răniţi.

„Infractorii au reuşit să scape şi au tulit-o imediat după atac”, spun autorităţile.

Două dube au blocat maşina securizată, una prin faţă şi una pe partea din spate. „Atacul a fost unul foarte îndrăzneţ, chiar în centrul oraşului”, a declarat şeful companiei de securitate care deţinea maşina de transport.

„Cel mai important lucru este că oamenii care se aflau în maşină sunt în viaţă şi nu au păţit nimic”, a adăugat acesta.

Cei trei bărbaţi care asigurau transportul celor 9 milioane de euro sunt foarte şocaţi de cele întâmplate. Aceştia vor merge la sesiuni de terapie psihologică începând de luni.

Deşi maşinile securizate care transportă bani pentru bănci au un cifru care se schimbă la fiecare cursă, maşina jefuită avea un cifru permanent.

„Clar, este vina companiei”, spune un coleg al celor care se aflau în maşină. Acesta a ţinut să precizeze că şoferul maşinii jefuite este un fost antrenor de tras cu arma specializat în condusul defensiv.

Poliţiştii şi procurorii investighează cazul.