Radio Simplu

Il mai tii minte pe Radu Cosarca? Ce a ajuns sa faca dupa ce a abandonat televiziunea. Cum arata acum

GALERIE FOTO (2)

Radu Cosarca (54 de ani) era unul dintre cei mai cunoscuti stiristi din Romania anilor ’90. Prezenta principalul jurnal de stiri de la Antena 1, „Observatorul”, alaturi de Mona Nicolici. A parasit pupitrul stirilor in 2010, cand a acceptat functia de director de relatii externe la o firma din domeniul energetic.

Fostul realizator TV Radu Cosarca a renuntat la televiziune pentru o functie de director la Cupru Min

Radu Cosarca a renuntat la cariera de „vedeta TV” in urma cu 9 ani. A lucrat in televiziune in perioada 1990-2010. Cosarca a fost printre primii membri ai Consiliului National al Audiovizualului, in perioada 1992 – 1994. In cartea sa de munca se regasesc mai multe posturi de televiziune, printre care National TV, TVR si Antena 1. Fostul realizator si prezentator de stiri a predat un curs de specialitate la Universitatea Bucuresti.

Radu Cosarca a parasit televiziunea in 2010 pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la compania miniera de stat „Cupru Min” din Abrud. „Cupru Min” este o companie cu aproximativ 540 de angajati, care exploateaza si valorifica minereul de cupru din zacamantul Rosia Poieni, „exploatare de suprafata de cupru din Muntii Apuseni, situata la 90 km nord-vest de Alba Iulia si 7 km la sud de Raul Aries”, conform wikipedia. La Rosia Poieni se afla 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Radu Cosarca a avut audiente colosale la pupitrul stirilor alaturi de Mona Nicolici

Pe vremea cand cuplul Radu Cosarca – Mona Nicolici se afla la pupitrul stirilor de la „Observator”, Antena 1 inregistra audiente mari, care intreceau fara echivoc jurnalul de stiri prezentat de „simbolul Pro TV” Andreea Esca. „Sondajele de audienta din ultima vreme arata ca Stirile PRO TV inregistrasera o scadere a audientei. Nu neaparat din cauza uzurii vedetelor sau a politicii redactionale (chestiuni care nu sunt deloc de neglijat), cat, mai cu seaaa, din cauza agresivitatii concurentei. Observatorul de la Antena 1, plasat la ora 19:00, a reusit sa submineze cotele de audienta ale principalului buletin de stiri de la PRO TV. Cel putin, in Bucuresti, conform sondajelor de audienta ale companiei AGB Data Research, in luna noiembrie, audienta echipei Nicolici-Cosarca a fost superioara stirilor PRO TV”, nota „Capital” la vremea respectiva.

Din declaratia de avere depusa in anul 2017, reiese ca Radu Cosarca detine, in mai mute conturi bancare, economii de circa 110.000 de euro si 4 apartamente in Bucuresti. La rubrica „Venituri”, Cosarca a completat suma de 544.937 de lei brut, suma incasata de la compania „Cupru Min”, ceea ce inseamna ca a incasat de acolo un salariu lunar brut in valoare de 45.411 lei, adica 10.000 de euro.