Radio Simplu

Greseli pe care le faci cand alegi o lenjerie de pat

GALERIE FOTO (2)

Somnul de peste noapte și implicit starea ta de a doua zi depind într-o mare măsură de lenjeria de pat aleasă de tine. Chiar dacă la prima vedere nu contează, totuși acest detaliu poate face diferența. Mai ales că în dormitor petrecem o perioadă foarte lungă de timp, iar la rândul său, patul ocupă o mare parte a camerei respective.

Judecând după aceste aspecte, atunci când alegem setul pentru dormitor trebuie să ținem cont de niște reguli general valabile. În primul rând, nu te vei simți niciodată confortabil pe un pat care are alte dimensiuni față de cearșaf. De aceea nu uita să verifici măsurile. Eventual poți lași o marjă de eroare de aproximativ 30 de centimetri.

Același pas trebuie să îl faci și cu pernele, mai ales dacă ele sunt de diferite mărimi. În cazul lor mai poți lăsa 5 sau 10 centimetri. E nevoie de aceștia centimetri în plus în cazul în care materialul se modifică după spălare.

Foarte important în cazul pernelor, dar și mai nou, al plapumelor este să atragi atenția la sistemul de închidere. Poți întâlni cel mai des nasturi sau foarmoare. Dacă observi vreun defect, nu cumpăra produsul pentru că îți va face mai multe probleme decât bucurii.

Cum alegi materialul pentru lenjeria ta

Bineînțeles, și materialul are un rol esențial pentru cea mai bună alegere a produsului dorit. Dacă îți dorești ceva simplu, dar foarte comod și mai ales rezistent de-a lungul timpului, caută bumbac. Nu vei da niciodată greș. Acesta este foarte des întâlnit și chiar dacă ești mai pretențios, cu siguranță se va găsi ceva și pentru nevoile tale.

Dacă vrei însă ca lenjeria de pat să arate mai degrabă frumos și elegant, alege satinul. Va fi un material foarte delicat și fin, tu trebuie doar să te asiguri că vei alege o lenjerie de vânzare care să reziste după mai multe spălări.

La moodă sunt și lenjeriile de pat care arată și în același timp se simt moi și pufoase. Mai ales că intrăm în sezonul rece al anului și ai nevoie de ceva care să îți țină de cald și totuși să nu te lase să traspiri. Dacă încă nu ai așa ceva, îți recomandăm pentru vara viitoare bumbacul satinat care la rândul său oferă senzația de răcoare.

Pentru cei mici, trebuie să alegi totul cu și mai multă grijă. Așa că optează în primul rând pentru ceva de calitate, care permite atât spălarea cât și călcarea repetată. În acest fel te vei asigura că ei nu riscă să se îmbolnăvească din cauza așternuturilor de pat.

Este foarte important să alegi lenjeria potrivită pentru fiecare sezon în primul rând pentru confortul tău și apoi pentru restul avantajelor lor, cum ar fi de exemplu prețul. De fapt, anume el îți va spune și desre calitatea lenjeriei de pat pe care vrei să o cumperi.

Pentru persoanele mai tipicare este recomandată asortarea lenjeriei de pat cu restul culorilor sau materialelor din camera în care se cumpără lenjeria de vânzare. Mai ales în zilele noastre, când putem cumpăra direct de pe siteuri acest lucru nu mai reprezintă o problemă pentru că modele sunt pentru fiecare gust.