Radio Simplu

Acest Salam De Biscuiti Raffaello A Cucerit Familia Mea De La Prima Inghitura

Lista de ingrediente: 400 grame lapte condensat; 100 grame unt; 2 foi de napolitana; 120 mililitri apa; 400 grame biscuiti simpli; 200 grame nuca de cocos; 100 grame zahar; 40 grame cacao; 15 mililitri esenta de vanilie.

Cum se prepara:

1. Amestecam intr-un bol nuca de cocos cu laptele.

2. Foile de napolitana le maruntim si le bagam in compozitie.

3. Se amesteca bine si se acopera compozitia cu folie de plastic, urmand sa impachetam sub forma unui rulou.

4.Se strange la capat si se baga la rece.

Pentru a prepara siropul:

5. Zaharul, apa si cacaoa o punem intr-o cratita pe foc, urmand sa amestecam pana zaharul s-a topit.

6. Se ia de foc si punem esenta de rom si untul.

7. Sfaramam biscuiti si turnam peste ei siropul.

8. Dupa ce am amestecat bine turnam compozitia pe o folie de plastic, urmand sa o apasam pana capata o forma dreptunghiulara si o bagam la rece.

9. Scoatem sulul de Raffaello si il punem peste salamul de biscuiti, dupa ce am indepartat folia, apoi rulam.

10. Strangem bine rezultatul la capete si bagam la rece pentru 2-3 ore.

O combinatie unica de acizi grasi, un super extra mega aliment care te ajuta sa slabesti, sa dobandesti un focus mental incredibil si sa fii sanatos. Voi incerca pe cat posibil sa scot in evidenta beneficiile miraculoase ale cocosului.

Cu toate ca nuca de cocos este blamata in anumite cercuri datorita continutului ridicat de grasimi saturate, sportaholicii stiu deja despre beneficiile extraordinare pe care acestea le au asupra sanatatii. De exemplu, s-a descoperit ca uleiul de cocos ajuta la normalizarea lipidelor din sange, protejeaza ficatul de actiunea nociva a alcoolului si a toxinelor, joaca un rol important in prevenirea bolilor de rinichi si ale vezicii biliare, este asociata cu imbunatatirea controlului nivelului zaharului din sange si a insulinei si prin urmare prevenirea si managementul diabetului.

Mai mult decat atat, nuca de cocos are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice. Uleiul de cocos (MCT) ajuta in absorbtia mineralelor, lucru important in intarirea danturii si a oaselor si de asemenea, da un aspect placut si sanatos parului, pielii si unghiilor (atat datorita consumului cat si a aplicarii locale).

Pulpa de cocos este bogata in acizi grasi saturati si super sanatosi, cu cantitati decente de proteina si un indice glicemic redus. O cana de pulpa (apx 200g) de nuca de cocos contine 27 g de grasime, 3 g proteina, 12 g carbohidrati (in mare parte fibre).

Pulpa uscata poate fi macinata si folosita ca faina de cocos, ce poate inlocui cu succes faina clasica.

Apa de/din cocos este lichidul pe care il contine nuca de cocos in mod natural (a nu se confunda cu laptele de cocos, pe care il facem noi acasa). Este foarte bogata in electroliti (potasiu si alte minerale), fiind un remediu excelent dupa antrenament.