Radio Simplu

Focar uriaș de COVID-19 în județul Neamț: 167 de cazuri la un centru pentru persoane cu handicap

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a confirmat 167 de îmbolnăviri cu COVID-19 la angajaţii şi pacienții Centrului pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap Păstrăveni, scrie Agerpres.

Din totalul îmbolnăvirilor, 100 de cazuri au fost înregistrate la beneficiari, iar 67 – la angajaţi, a anunțat DSP Neamț. “Salariaţii COVID-19 pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu”, precizează conducerea DSP Neamţ.

Beneficiarii cu forme uşoare sau asimptomatici sunt trataţi în centru. “Ca urmare a consultărilor dintre şefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni şi medicii specialişti s-a stabilit ca salariaţii care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru, de asemenea”, menţionează DGASPC Neamţ.

Şi la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Sancta Maria Piatra-Neamţ sunt înregistrate 6 cazuri de COVID-19 la salariaţi şi 13 la tinerii aflaţi în instituţie. “Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluaţi de către medici infecţionişti şi sunt monitorizaţi de către personalul de specialitate al centrului”, a declarat conducerea DSP Neamţ

Conducerea DSP Neamţ a subliniat că din 16 aprilie a început testarea personalului de îngrijire şi în căminele de bătrâni. Testarea acestuia trebuia efectuată de două ori pe lună, la începutul fiecărei perioade de izolare preventive la locul de muncă.