Radio Simplu

Faguri umpluți cu cremă de vanilie

Există unele feluri de mâncare ce nu se vor demoda niciodată. Acest lucru este valabil și în cazul deserturilor. Astăzi îți vom prezenta rețeta de faguri umpluți cu cremă de vanilie. Rezultatul de la final va fi un adevărat deliciu, chiar dacă vei avea nevoie de mai mult timp ca să le pregătești.

Din ingredientele pe care le vei folosi vei obține 120 de bucăți de faguri. Pregătește pentru aluat 6 ouă, 6 linguri cu zahăr, 6 linguri cu ulei, 6 linguri cu lapte, 1 plic de praf de copt, 400 de grame de făină.

Crema de vanilie va fi făcută din 800 de mililitri de lapte, 160 de grame de zahăr, 2 gălbenușuri, 4 linguri cu amidon, 100 de grame de unt, o fiolă cu esență din vanilie, 2 pliculețe cu zahăr vanilat, puțină sare.

Pregătește prima oară fagurii. Amestecă ouăle cu zahărul într-un vas mai mare. Adaugă după aceea și uleiul în fir subțire. Amestecă foarte bine toate ingredientele și completează amestecul cu laptele. După el adaugă și făină amestecată cu praful de copt, în prealabil.

Omogenizează apoi toată compoziția. Aceasta trebuie să amintească de o smântână care se curgă de pe lingură. Unge forma de copt cu ulei din belșug și după aceea folosind o lingură toarnă câte puțin din compoziție, la distanțe cît de cât egale.

Coace fagurii pe ambele părți și după aceea lasă-i să se răcească. După aceea începe să faci și crema pentru faguri. Ia o oală mai mica și pune în ea zahărul, amidonul, zahărul vanilat, un praf de sare, gălbenușurile bătute separate și lapte nefiert.

Amestecă foarte bine toate aceste ingrediente între ele și după aceea dă cratița pe foc, dar ai grijă ca acesta să fie foarte mic. Folosește un tel ca să amesteci în permanență în cratiță. În caz contrar riști să ți se lipsească amestecul de pereții oalei.

Când devine destul de densă, ia vasul de pe aragaz șilasă compoziția să se răcească la temperatura camerei. Adaugă la final și untul tăiat în cubulețe, ca să îți fie mai ușor să îl integrezi în compoziție.

După aceea pur și simplu amestecă în cremă pentru ca aceasta să devină foarte fină. Când ai terminat să pregătești crema, poți să începi să asamblezi fagurii. Ia o bucată de fagur unge peste el uniform crema din vanilie și peste acsta lipște altă bucată. Continuă în acest fel până când rămâi fără ingrediente.

Acești faguri sunt foarte buni pentru o seară în familie, dar și pentru o zi de sărbătoare cu foarte mulți invitați. Toată lumea va fi încântată de cum vor arăta faguri, dar și de gustul lor. Ca acesta să fie unul deosebit e nevoie să obții o cremă perfectă.

De aceea, untul pe care trebuie să îl amesteci la final trebuie să fie foarte moale, ținut la temperature camerei. Acest lucru este valabil de fapt și în cazul tuturor ingredientelor pentru vanilie, indiferent de ce anume vrei să faci cu aceasta.

Este un secret foarte celebru printre cofetari pe care nu ți-l va spune probabil nimeni.