Radio Simplu

Este vestea zilei. Ce se intampla cu voucherele de vacanta in anul 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, ca voucherele de vacanta vor fi mentinute, in bugetul de stat pe anul viitor, la nivelul lui 2019, spunand ca unul dintre obiectivele Guvernului este acela de a creste fluxul de turisti straini care vin sa viziteze Romania.

„Nu vom afecta voucherele de vacanta. Propunerea va fi sa mentinem voucherele la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea in legea bugetului de stat”, a precizat Orban.

Tot el a adaugat ca prin voucherele de vacanta se stimuleaza turismul intern, scrie ciao.ro

”Prin voucherele de vacanta consumatorul roman de servicii turistice a fost stimulat sa beneficieze de servicii turistice in Romania, ca se stie foarte clar ca voucherele de vacanta sunt folosite doar pentru a efectua concedii in Romania. Unul dintre obiectivele noastre este acela de a creste fluxul de turisti straini care vin in Romania si aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agentiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinatiilor din Romania, pentru a-i determina sa fie competitivi si sa aiba capacitatea sa atraga turisti”, a explicat prim-ministrul.

Cum se pot folosi voucherele de vacanta si dupa ce data lor a expirat

„Voucherele de vacanta pot fi folosite si dupa ce expira. Cei care detin astfel de tichete pot merge la o agentie de turism pana in ziua in care acestea expira si pot sa isi rezerve vacanta sau vacantele in orice perioada, chiar daca voucherele expira. Ei merg la agentia de turism in perioada de valabilitate a tichetului si isi programeaza vacanta oricand, chiar si anul viitor daca doresc. Daca expira voucherele de vacanta asta nu inseamna ca expira si perioada in care poti pleca in vacanta. De asemenea, nu este adevarat ca voucherele de vacanta trebuie folosite cu o luna inainte ca acestea sa expire”, a anuntat presedinta Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica, Corina Martin.