Radio Simplu

Mai cresc pensiile cu 40%? E bomba zilei! Premierul dă tot din casă

Pensiile românilor sunt puse la bătaie! Premierul Ludovic Orban a spus totul despre pensii. Vești extrem de proaste pentru beneficiarii acestor sume de bani. Ultimele informații cu privire la situația actuală a pensiilor și ce se întâmplă cu acestea.

Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor mai fi majorate, așa cum promisese la preluarea mandatului, din cauză că s-a decis creșterea alocațiilor pentru copii. Inițial premierul declarase că pensiile se vor majora de la începutul anului 2020, dar și începând cu 1 septembrie a anului ce urmează cu 40%. Însă, miercuri seara, liderul PNL, a precizat că majorarea pensiilor va fi anulată.

”O să avem de ales între a crește alocațiile pentru copii și a crește pensiile”, a declarat Ludovic Orban.

Orban, împotriva majorării alocațiilor pentru copii
În plus, Orban a declarat și că este împotriva deciziei luate de Camera Deputaților, prin care alocațiile pentru copii au fost dublate. O altă măsură la care premierul a protestat este și majorarea salariilor profesoriilor. Însă, nu a avut nimic de obiectat despre majorările pe care peste 110.000 de angajați din MAI le vor primi de la 1 ianuarie.

”Au lipsit 11 parlamentari liberali, din care 4 au lipsit motivat. Le-am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înțelege că este nevoie de el în Parlament, nu va mai avea nicio șansă la un nou mandat. Pe de altă parte, au mai fost parlamentari care au împiedicat retrimiterea la comisie. Probabil tot s-ar fi ajuns la un astfel de vot lipsit de responsabilitate și care reflectă lipsa de logică și bun simț față de realitate.

Votul pe alocații este iresponsabil. Este lipsă de bun simț. Bugetul are constrângeri inimaginabile. Nu umflăm cu pompa venituri care nu vor exista niciodată. Impactul e de peste 6 miliarde. Să vii cu creșterea alocațiilor, cu majorarea salariilor pentru profesori, pentru medicii veterinari este de neînchipuit. Eu mă bazez pe români.

Nu poți, după ce ai dublat alocațiile pentru copii, anul trecut, nu poți să vii, la un an, cu o încă dublare. Generezi cheltuieli pentru care nu există venituri. O să avem de ales între a crește alocațiile pentru copii și a crește pensiile”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus: ”Nu, domnule prim-ministru, este un vot responsabil și o dovadă de bun simț! Bani în Buget există, numai că trebuie gestionați corect și renunțat la cohortele de politruci incompetenți cu care ați umplut ministerele.”

De asemenea, potrivit ministrului Finanţelor, dublarea alocaţiilor pentru copii va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei şi va duce deficitul la 4,1% din PIB.