Radio Simplu

Este oficial! A fost examinata inima Cristinei Topescu. Concluziile medicilor legisti

In timpul disectiei inimii Cristinei Topescu, interventie care a durat peste doua ore, legistii au studiat organul macroscopic, din punct de vedere anatomic, ei ajungand in cele din urma la o concluzie. Intreaga operatiune a fost filmata de politisti judiciaristi de la IPJ Ilfov.

Medicii legisti de la Serviciul de Medicina Legala (SML) Ilfov au stabilit posibila cauza a decesului Cristinei Topescu.

Anomalii descoperite

Concluziile arata ca vedeta de televiziune avea inima mai grasa decat normal, fapt care ar fi putut conduce la tulburari cardiace si chiar la producerea unui infarct, sunt de parere specialistii.

”Necropsia pe cord a evidentiat o inima ceva mai grasa decat este normal sa fie. Grasimea depusa intre muschii inimii ar fi putut conduce la tulburari cardiace si chiar la producerea unui infarct miocardic”, au explicat surse medicale, conform CIAO.RO

Probe de laborator suplimentare

”Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, speram, sa ne dea mai multe raspunsuri in ceea ce priveste cauza mortii ei, despre care credem ca a fost un infarct”, precizeaza sursa citata.

In timpul disectiei inimii Cristinei Topescu, interventie care a durat peste doua ore, legistii au studiat organul macroscopic, din punct de vedere anatomic. Examinarea a scos la iveala faptul ca intre muschii cordului vedetei de televiziune se instalase un strat de grasime care ar fi putut duce la anumite anomalii din punct de vedere al activitatii cardiace.

Operatiune filmata

Pe toata durata necropsiei inimii Cristinei Topescu, in sala de autopsie s-au aflat si politisti judiciaristi de la IPJ Ilfov, care au filmat intreaga interventie medico-legala. Pe pelicula a fost imortalizat, spun surse judiciare, inclusiv momentul in care organul a fost reintrodus in corpul ziaristei.

Abia atunci, trupul neinsufletit al Cristinei Topescu a fost dat familiei pentru a fi depus la capela Cimitirului Bellu, din Capitala. Jurnalista a fost incinerata joi, la Crematoriul Uman Vitan Barzesti.