Viața noastră este compusă din evenimente, situații, fenomene și reacția noastră la ele și, cel mai frecvent, aceste reacții au loc în capul nostru, făcându-ne fericiți sau nefericiți. Ceea ce în rezultat ne influențează toate aspectele vieții – sănătatea, relațiile, succesul..Reieșind din cei 22 de ani de experiență în domeniul psihologiei, o să-ți zic cele 7 cuvinte pe care să le scoți din mintea și viața ta, pentru a deveni fericit.
1.Aprecierile – Aprecierea este ceva complex, relativ și neobiectiv, pentru că ceea ce e bun pentru cineva, poate fi mai puțin bun pentru altcineva. Atunci când oferim o apreciere noi ne limităm și pierdem posibilitatea de a înțelege și a primi mai mult, de a ne lărgi viziunea. În acest caz, trebuie să reținem că subaprecierea sau supraprecierea sunt o formă a fricii. De aceea, evităm pe cât se poate să dăm aprecieri.
2.Supărările – Nu există vină, aceasta este o metodă simbolică de a menține relațiile atunci când lucrurile codependente nu s-au realizat în practică. De ceeea, se supără cel căruia îi este convenabil să o facă. Atunci când ești supărat, ai la ce să te gândești și cu ce să-ți ocupi timpul. Pustietatea din interior se umple foarte ușor cu supărări.
3.Bârfitul – Este o metodă de a ne conecta la o viață străină, descurajând o latură a eului nostru. Noi avem tendința de a judeca la alți oameni ceea ce nu ne place în viața noastră. Nu uitati ca barfa este un pacat inaintea lui Dumnezeu.
4.Justificările – Este un obicei provenit din copilărie, care îi fură omului energia creației și libertății de exprimare. Pentru că undeva în subconștiet există un șablon a ceea ce trebuie să fie el, așa cum l-au văzut părinții, societatea. Și atunci când propriul portret nu coincide cu cel comod, dorit de alții, el începe să se justifice. Sa nu uitam scena din Gradina Eden unde Adam a dat vina pe Eva pentru greseala comisa. El a spus:”Femeia care mi-ai dat-o, Doamne.”
5.Așteptările – Noi întotdeauna tindem să credem că cineva trebuie, trebuie să facă așa cum ne așteptăm noi și dacă asta nu se întâmplă noi rămânem cu dezamăgirea. Așteptările sunt cel mai mare mit al vieții noastre. La fel se întâmplă și când noi încercăm să ne ridicăm la așteptările cuiva, pentru a nu-i dezamăgi. Analizează-ți propriile dorințe și necesități, persoana care va dori să fie lângă tine nu va încerca să ți le schimbe.
6.Limitele – Deseori noi creăm singuri niște limite și ne înălțăm ziduri în fața posibilităților, fără să ne încercăm puterile. În acest mod noi ne lipsim de potență în ceea ce privește realizările și țelurile noastre, reieșind din experiența altora și stereotipurile din societate. Este mai comod așa, însă pentru a reuși trebuie să fim mai curajoși și să nu gândim stereotipic. Mantuitorul Hristos a Hranit peste 5000 de fiinte doar cu 2 peste si 5 paini. Aveti credinta in Dumnezeu si „cat un bob de mustar” si Dumnezeu va va da izbanda!
7.Impresiile – Cu toții știm cât de amăgitoare sunt primele impresii. Uneori suntem fermecați de ceva sau cineva și ne dezamăgim ulterior foarte rapid, după ce aflăm mai multe lucruri. Sau din contra făcându-ne o impresie proastă despre cineva, ulterior refuzăm să cunoaștem mai bine pe cineva și să-i acordăm o șansă pentru a se reabilita în fața noastră.
Nu lăsa impresiile să-ți formeze o părere completă despre cineva și nu te grăbi să-ți faci concluzii. Asa ca, trenul fericirii tocmai a oprit in statie, urca in el ca sa fii fericit. Dumnezeu te vrea fericit si asa viata e scurta si plina de greutati. Opreste-te din ce faci si resipira! O zi faina iti doresc!.