Radio Simplu

Doliu la Hollywood. A murit președintele organizaţie care acordă Globurile de Aur

Jurnalistul Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizaţie care acordă Globurile de Aur, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit News.ro, care citează Variety.

Soria a murit vineri, în casa lui din Los Angeles, a anunţat un membru al familiei. Nu a fost dezvăluită cauza decesului.

Născut în Argentina, Lorenzo Soria a petrecut mai mulţi ani în Italia, unde a fost jurnalist la săptămânalul L’Espresso. Din 1988, a lucrat pentru cotidianul La Stampa.

Din 1982 a locuit în Los Angeles, scriind despre politică, tehnologie şi societate, dar şi despre Hollywood şi industria divertismentului.

Făcea parte din HFPA din 1989. A fost membru timp de 24 de ani, iar în perioada 2003 – 2005 şi 2015 – 2017 a fost preşedinte al Asociaţiei. În ultimii doi ani, a fost preşedinte al consiliului director. Anul trecut, el a fost din nou ales preşedinte.

Citește și
Criticii de film americani au ales cele mai bune pelicule. Ce premii au luat “Joker” și “The Irishman”
„Lorenzo a fost un îndrăgit membru al industriei divertismentului şi al comunităţii de la Hollywood”, a transmis HFPA.

În iunie 2019, el spunea: „Este un privilegiu să fiu din nou ales preşedinte al Hollywood Foreign Press Association. Sunt nerăbdător ca, împreună cu colegii din HFPA, să continui misiunea organizaţiei de a recunoaşte cele mai bune realizări în film şi televiziune, introducând următoarea generaţie de naratori. Nu am fost niciodată mai mândru de viitorul organizaţiei noastre”.

Sursa: News.ro