Radio Simplu

Tragedia momentului în România: O tânără a murit de coronavirus. Cazul ei este cumplit

Este tragedia momentului în România. Coronavirusul nu iartă pe nimeni. O tânără însărcinată a pierdut lupta în fața virusului ucigaș. Este un caz care va cutremura întreaga țară.

Este vorba despre o tânără de 33 de ani din judeţul Alba, infectată cu noul coronavirus. Acesta s-a stins din viață la Spitalul din Alba Iulia

Se pare că tânăra s-ar fi infectat în familie, de la fratele ei, recent revenit din Spania, iar povestea nu se sfârșește aici.

Infectată din familie
Potrivit Alba24, în urmă cu o săptămână mama femeii, infectată și ea cu noul coronavirus, a decedat.

Surse medicale au precizat pentru Alba24 că o tânără de 33 de ani însărcinată în 24-25 de săptămâni şi confirmată cu coronavirus, ar fi fost transferată la Alba Iulia de pe secţia de ATI a spitalului din Târgu Mureş.

La unitatea medicală din Alba Iulia unde a ajuns, aceasta a și decedat.

Tânăra s-ar fi infectat în familie, de la fratele ei, recent revenit din Spania. În urmă cu o săptămână a murit şi mama femeii, de asemenea infectată.

Coronavirusul face victime în continuare
Situația nu pare să se amelioreze nici după șase luni de la debutul pandemiei de coronavirus. Potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă dimineață, alte 1350 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește numărul deceselor, până sâmbătă, 2.659 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.08.2020 (10:00) – 08.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (21 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.
Un lucru important de șitu este că 42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Nici la ATI situația nu este încurajatoare. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.595. Dintre acestea, 448 sunt internate la ATI.