Radio Simplu

Doliu în lumea politică! Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a murit de coronavirus

GALERIE FOTO (2)

Doliu în politica românească, la Consiliul Județean Vaslui, după ce consilierul personal al şefului CJ, Dumitru Buzatu, a murit din cauza noului coronavirus (COVID-19).

Cezar Aftimescu a murit la puțin timp după ce a fost transferat la o clinică din Iaşi.

De menționat este faptul că bărbatul suferea de afecţiuni grave cardiace și pulmonare.

Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a murit de coronavirus
Consiliul Județean Vaslui se va ocupa de înmormântare, deoarece soția defunctului se află în izolare la domiciliu. Deocamdată, femeia nu are simptomatologie specifică virusului COVID-19.

„Am primit astăzi cu durere vestea că unul dintre cei mai experimentaţi colegi de la Consiliul Judetean Vaslui nu mai este printre noi. Un bun profesionist şi, în egală măsură, un om blând şi cumpătat, a continuat să muncească asiduu în cadrul tuturor proiectelor în care era implicat, chiar dacă imaginea sa a fost, nu de puţine ori, terfelită de oameni sau grupuri de interese care doreau să lovească, indirect, în conducerea instituţiei noastre. Multă putere familiei şi celor apropiaţi pentru a putea trece usor peste pierderea suferită. Înţelepciunea celui de-al doisprezecelea ceas acelora dintre noi care, chiar şi acum, nu contenesc în a împroşca ură şi venin. Rămas bun, domnule Aftimescu!”, a scris Alexandru Barbu, unul dintre colegii consilierului, pe Facebook.

În cadrul Consiliul Judeţean Vaslui a fost demarată o anchetă epidemiologică chiar la scurt timp după ce după ce bărbatul a fost testat pozitiv cu COVID-19. De altfel, toţi consilierii şefului CJ Vaslui şi-au efectuat testele pentru noul coronavirus, rezultatele au fost negative, singurul bolnav fiind Cezar Aftimescu, care a și decedat din cauza coronavirusului.

CJ Vaslui a adoptat un plan de măsuri pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, iar una dintre obligaţiile angajaţilor a fost purtarea măştilor de protecţie. Cel mai mare opozant al acestei măsuri a fost chiar Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Buzatu a refuzat în mai multe şedinţe ale CJ să poarte mască.