Radio Simplu

Orban a decis! Un nou set de reguli de protecție sanitară

Premierul Ludovic Orban a vorbit recent despre implementarea unoi noi reguli de protecție sanitară pentru români începând cu ziua de marți. Acestea vor fi aplicate atât în campania electorală din această lună, cât și la alegerile locale de la sfârșit de septembrie.

Guvernul va discuta săptămâna aceasta cea de-a doua rectificare bugetară a anului. Premierul Ludovic Orban a spus recent că resursele vor fi îndreptate către proiectele importante și către investiții. Pe de altă parte, el le-a cerut miniștrilor sănătății și de interne, dar și președintelui Autorității Electorale Permanente să pregătească până mâine un set de reguli de protecție sanitară, transmite agenția de presă Rador. Acestea vor fi aplicate atât pe perioada campaniei electorale, cât și în timpul votului la alegerile locale.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să se pregătească pentru cea de-a doua rectificare bugetară, spunându-le să vină cu situații bine fundamentate pentru orice solicitare de bani, întrucât aceștia trebuie bine drămuiți și direcționați în principal pentru investiții. Vor exista discuții cu fiecare ordonator principal de credite, dacă vor fi puncte de vedere diferite, a mai spus Ludovic Orban, și asta înainte de a se elabora forma finală a proiectului de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetului de stat.

„Știm foarte bine că situația economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile țărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID și va trebui să drămuim fiecare ban și mai ales să alocăm resursele către proiectele importante, către investiții, către proiecte care într-adevăr au ca și efect îmbunătățirea condițiilor de viață ale concetățenilor noștri și, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a transmis Ludovic Orban.

Pe de altă parte, șeful executivului a solicitat miniştrilor sănătății, afacerilor interne, dar și președintelui Autorității Electorale Permanente să pregătească până marți un set de reguli de protecție sanitară, reguli care vor fi aplicate atât pe perioada campaniei electorale, cât și a exercitării votului la alegerile locale din acest an. Premierul a mai spus că trebuie decisă totodată și forma sub care acest set de reguli va fi adoptat.