Radio Simplu

Doi bărbaţi interpretează la un pian public

Doi bărbaţi interpretează la un pian public, dar nu vă luaţi privirea de la tânăra din spatele lor!

Pasiunea pentru muzică i-a unit pe cei doi bărbaţi din aceste imagini care s-au aşezat în faţa unui pian public pentru o reprezentaţie de zile mari.

Virtuozitatea cu care amândoi ating clapele pianului este uimitoare, spre deliciul trecătorilor care s-au oprit să-i asculte. Mai mult de atât, pianiştii de ocazie au şi un acompaniament de percuţie inedit.

Cei doi bărbaţi din aceste imagini interpretează la un pian public o partitură pe ritmuri de Boogie Woogie dovedind tuturor ce aptitudini muzicale de excepţie au. Ritmul susţinut al muzicii îi ţin în priză pe aceşti pianişti pentru care fără îndoială muzica reprezintă o mare pasiune.

Bucuria cu care aceşti artişti dau viaţă clapelor pianului este fantastică.

Reprezentaţia lor interpretativă este completată în mod original de o tânără care cu ajutorul a două beţe de lemn ţine ritmul, sincronizându-se perfect cu cei doi pianişti. Este incredibil cu câtă dexteritate reuşeşte să completeze în mod armonios interpretarea celor doi bărbaţi!

Trecătorii s-au oprit în jurul lor să-i admire şi să le aplaude reprezentaţia de mare virtuozitate. Astfel de momente cu adevărat remarcabile se pot întâlni destul de des în mediul public unde sunt amplasate instrumente la care iubitorii din muzică îşi pot exersa talentul interpretativ. Minunată interpretare!

Omul se naste cu nevoia frumosului. Cu toate acestea, nu fiecare om este constient de comorile ce zac ascunse in adancul sufletului sau, ci numai cel care a avut norocul sa-si faca o educatie estetica, ajunge sa pretuiasca toate frumusetile acestei lumi. Dintre toate manifestarile frumosului, muzica este cea mai pura, cea mai armonioasa.

Dezvoltarea muzicala depinde de educatie, deoarece nimeni nu se naste invatat. Nici in viata pasarilor cantul nu intervine ca o aparitie brusca si misterioasa. Iata cum descrie marele filosof Kant acest moment: “…e un lucru emotionant a vedea, ca si intr-o scoala, cum parintii canta din toate puterile inaintea puilor lor, si cum acestia se ostenesc sa scoata aceleasi sunete din tinerele lor gatlejuri.

De vrea cineva sa se convinga ca pasarile nu canta din instinct, ci invata in realitate a canta, exista un mijloc hotarator: luati unor scatii jumatate din ouale lor si inlocuiti-le cu niste oua de vrabii, sau amestecati printre puii lor, pui de vrabii.

Asezati-i intr-o colivie din care sa nu poata auzi vrabiile din afara, ei vor invata cantecul scatiilor si veti avea astfel vrabii cantatoare. Si este foarte surprinzator ca fiecare fel de pasari pastreaza cantecul sau caracteristic, care strabate prin toate generatiile: traditia cantecului este cea mai statornica din lume…”

Auditia unor melodii la moda sau cantece fara valoarea frumosului, nu reprezinta genul de muzica care sa ne poata procura momente de beatitudine, ci se pot identifica eului nostru. Numai o opera de arta adevarata are darul sa ne inalte sufletul fermecandu-ne si mintea.

Pentru formarea gustului muzical, nu este suficient un aparat de radio, mp3-player, ipod, sau simpla frecventare a unor concerte.

O adevarata educatie muzicala se face in momentul in care invatam un instrument (pian, chitara, vioara, canto). Ca sa putem dezvolta insa darurile muzicale innascute si gustul muzicii bune, emotiile curate si inaltatoare, canalizand simtul muzical al omului spre manifestari de arta pura, e nevoie ca gustul muzical sa fie dezvoltat sistematic, inca din cea mai frageda copilarie.

Cursurile de muzica (pian, canto, chitara, educatie muzicala sau vioara) oferite de Clubul de Muzica.ro sunt destinate oricarei persoane care doreste sa se dezvolte armonios din punct de vedere muzical, la orice varsta si orice nivel.

Lectia are o durata de 50 de minute, iar continutul cursurilor este adaptat in functie de gandirea, flexibilitatea, imaginatia, afectivitatea, temperamentul, aptitudinile, atentia, mobilitatea, talentul, caracterul, memoria, vointa si interesul fiecarui cursant in parte.

Suporturile de curs si materialele educationale sunt puse la dispozitia cursantilor în mod gratuit, instrumente de cea mai buna calitate si profesori care pun accent mai ales pe actul pedagogic. Clubul de Muzica.ro ofera si o ampla biblioteca muzicala, formata din dvd-uri, cd-uri muzicale si o mare colectie de carti din domeniul muzical.