Radio Simplu

Doctorul Streinu-Cercel a făcut anunţul: Când se va termina, de fapt, pandemia

Adrian Streinu-Cercel se opune clar unui studiu realizat la nivel internaţional care menţionează o dată clară pentru finalul pandemiei de coronavirus în România. Care sunt argumentele medicului?

Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a vorbit despre un studiu care susţine că pandemia de coronavirus ar urma să se încheie în România pe data de 20 august.

„Este de la Universitatea din Singapore. Când se va termina COVID-19 pe date? Dau o evaluare, iar pentru România – m-am uitat şi eu – spun data de 20 august”, a declarat medicul pentru Digi24.

Directorul de la Matei Balş nu este însă de acord cu rezultatele acestui studiu: „Este o eroare. (…) Pur şi simplu sunt nişte date.”

Adrian Streinu-Cercel explica de ce nu pune bază pe respectivul studiu şi de ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu şi-ar permite vreodată să livreze astfel de date.

„Statistică poate să facă absolut ce doreşte ea. Problema este ce date foloseşte pentru a genera. (…) Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu-şi permite să dea astfel de date. Ar fi o eroare majoră să dea astfel de date. De ce? Vine un document şi spune 20 august… problema e ce să o facă lumea când o să audă astfel de lucruri? O să se bucure şi o să-şi cumpere bilete. Şi pe urmă o să vedem că aceste lucruri nu se pot pune în practică”, a precizat directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase.