Radio Simplu

Doctorul Cristian Andrei despre boala Cristinei Topescu

Cristina Topescu nu mai este printre noi. Ne-a parasit in decembrie, dar nimeni nu si-a dat seama pana aseara cand o vecina a sunat la 112. Suferise un infarct in somn. Potrivit unor informatii de ultima ora, trupul Cristinei Topescu va fi incinerat, iar urna cu cenusa va ajunge la mama ei.

De trei saptamani nu mai stia nimeni nimic de Cristina Topescu. Disparuse subit din spatiul public, iar vecinii povestesc ca nu au mai vazut-o iesind din casa. Era mai retrasa, spun apropiatii.

De multe ori avea obiceiul sa-si schimbe planurile in ultima secunda si de multe ori nu raspundea la telefon. Vazand ca a trecut atata vreme cu o tacere de mormant, una dintre vecine – care sustine ca-i era prietena – s-a speriat si a sunat la 112.

Dr. CRISTIAN ANDREI, psiholog: „Cand ai depresie, nu prea ai chef sa fii ajutat, pentru ca tu nu consideri ca meriti sa fii ajutat si ca are vreun rost sa fii ajutat. Si atunci, izolarea creste iata ca trebuie sa treaca multe saptamani pentru ca oamenii sa observe ca tu lipsesti”.

MONICA POP, medic oftalmolog: Tot ce s-a intamplat e invaluit in mister. Se mai temea de diabet, dar nu stiu sa fi avut vreo patologie. De altceva nu se pune problema. Daca ar fi avut vreun gand, ducea cateii de acolo, ea nu accepta sa se intample cu ei ceva niciodata. Va spun ca mai avea niste tahicardii, acolo se poate face stop cardiac.

In plus – jurnalista cazuse in depresie – spun apropiatii – iar legistii confirma faptul ca lua somnifere ca sa poata dormi. Poate si de aceea s-a retras in singuratate – cred specialistii – si nu s-a lasat inconjurata de oameni. Traia numai cu cateii pe care ii adoptase si pe care ii iubea mai presus de propriai viata, scrie stirilekanald.ro