Radio Simplu

Demisia momentului în România. A renunţat la un salariu de 44.000 de lei pe lună

44.000 de lei pe lună este un salariu la care majoritatea românilor pot doar visa. Iată însă că cineva este dispus să renunţe la aceşti bani, având de ales între funcţia bine plătită de la stat şi o funcţie la vârful unui partid politic.

După ce recent a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, fostul premier Sorin Grindeanu a anunţat public că va renunţa la postul extrem de bine plătit pe care-l deţine în prezent.

Sorin Grindeanu este, în prezent, preşedintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) şi este obligat prin lege ca, în termen de 90 de zile, să aleagă între cele două funcţii. Liderul PSD a declarat că va demisiona în luna septembrie din fruntea ANCOM, explicând de ce a ales să nu plece imediat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea
“Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate. Alegerea am făcut-o și în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM.

Consider că mai trebuie să stau 2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA. Eu îmi doresc foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu va renunţa la un salariu fabulos. Potrivit documentului, acesta a avut un venit în fruntea ANCOM în anul 2019 de 528.221 lei, adica un venit net de circa 44.000 de lei pe lună.

Grindeanu a avut grijă şi să economisească o partea dintre banii câştigaţi. Potrivit declaraţiei sale de avere, actualul prim-vicepreşedinte al PSD şi-a deschis anul trecut trei conturi bancare în care a depus, în total, 110.000 de euro şi 37.000 de lei.

Critici dure ale prim-vicepreşedintui PSD la adresa Guvernului şi a preşedintelui Iohannis
Recent, Sorin Grindeanu critica dur guvernarea PNL şi pe preşedintele Iohannis, cărora li “se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi”. În postarea sa de pe Facebook, Grindeanu se arăta sigur că moţiunea de cenzură va dărâma Cabinetul Orban.

“Moțiunea de cenzură va pune STOP unei guvernări haotice și dezinteresate total de problemele oamenilor. Jaful și incompetența trebuie oprite!

O guvernare căreia i se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi trebuie să PLECE!

O guvernare care are grijă doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populației trebuie să PLECE!

În locul guvernului Orban, trebuie să vină o echipă capabilă să gestioneze criza sanitară, să deschidă școlile în siguranță, să respecte legislația țării și să sprijine în mod real mediul de afaceri românesc!”, a fost mesajul publicat de Sorin Grindeanu pe Facebook.