Radio Simplu

De ce se spune că laptele de capră este cel mai sănătos și cum trebuie consumat

Foarte mulți oameni aleg să consume și să folosească lapte de vacă și să ignore celelalte surse, care de multe ori se dovedesc a fi chiar mai sănătoase. Acesta este și cazul laptelui de capră, de exemplu. El are proprietatea de a preveni și de a trata mai multe multe boli, printer care și cancerul.

Cu toate acestea, în foarte multe situații acesta este mai greu suportat de organism, din cauza compoziției pe care o are. În acest fel pot să apară mai multe probleme ale sistemului digestiv.
Partea bună despre laptele de capră este că el nu provoacă alergii și nici intoleranțe.

Acesta are un conținut bogat de vitamine, printre care: A, B2, D și de asemenea multe minerale, cum ar fi magneziu, calciu, zinc fosfor. Specialiștii recomandă ca laptele de capră să fie consumat crud și nepasteurizat.

Acest proces este bun pe de o parte pentru că în așa fel este evitată infectarea laptelui, dar pe de altă parte, în urma pasteurizării el rămâne fără foarte multe substanțe nutritive. Este foarte important să păstrăm laptele de capră cât mai intact pentru că doar în acest fel el va reuși să trateze o serie de afecțiuni.

Trebuie să consumi în fiecare zi lapte de capră dacă vrei să reduce din inflamații. De asemenea, dacă nu exagerezi, vei reuși să tratezi și bolile care afectează sistemul digestiv. Printre altele laptele de capră mai este bun și în cazul alergiilor, al eczemelor, sau al bolilor autoimune.

Specialiștii spun că laptele de capră poate să prevină apariția cancerului. Acest lucru este posibil datorită unui compus care se găsește în laptele de capră, numit aglutinină.
Această substanță reduce pericolul ca radicalii liberi să ajungă în organism și să producă schimbări în AND, din cauza cărora apare și cancerul.

Caracteristic laptelui de capră este că el seamănă foarte mult cu cel matern, iar din acest motivorganismul îl poate asimila foarte bine. Inclusiv copii pot să mănânce sau să bea acest tip de lapte pentru că ajută la sănătatea oaselor, a ochilor, a pielii, a părului sau chiar la sănătatea inimii.

În plus, din punct de vedere ecologic, laptele de capră este mai de preferat față de laptele de vacă sau alte surse. De exemplu, 6 – 8 capre au nevoie de spațiul și de hrana necesară pentru 2 vaci. Din acest motiv, fermierii care se ocupă de creșterea caprelor, folosesc mai puține metode agresive pentru acest proces.

În acest fel, laptele de capră devine de preferat în fața celui de vacă pentru oamenii care își doresc să slăbească sau să își mențină greutatea. Oamenii care suferă din cauza lactozei pot să folosească laptele de capră fără nicio problemă. Pentru că el nu are atât de multe efecte adverse.

Și nu în ultimul rând, laptele de capră este o sursă minunată de energie pentru organism. Substanțele din conținutul lui ajung foarte rapid la cele mai vitale organe, cum ar fi creierul și inima. Dintr-o singură cană cu lapte de capră putem să obținem foarte multe beneficii. De fiecare depinde ce anume alege pentru sănătatea sa.