Radio Simplu

Plan unic de dietă – poți slăbi 4 kilograme într-o săptămână

Atunci când ai puțin timp la dispoziție și totuși îți dorești să dai doar vreo 4 kilograme jos trebuie doar să respecți câteva principii simple și rezultatul așteptat nu a întârzia să apară.

Trebuie să știi că în primul rând vei scăpa de excesul de apă din organism, dar și de o parte importantă din țesutul adipos.

Toate aceste lucruri vor fi posibile pentru că se va reduce simțitor și cantitatea de insulină din organism. Această schimbare va atrage după sine și eliminarea sodiul în exces și în rezultat corpul tău nu va mai reține atât de multă apă.

Tot ce trebuie tu să faci este să respecți niște pași simpli și în doar o săptămână vei fi mai slab cu cel puțin 4 kilograme. Încearcă să îți construiești o dietă care să fie cât mai săracă în carbohidrați. Schimbă aceste alimente cu unele care au în conținut mai multă proteină slabă.

Acestea îți vor tăia din pofta de mâncare și îți vor grăbi metabolismul. Timp de o săptămână poți mânca de exemplu ouă, carne slabă sau pește. Este foarte important ca atunci când ai nevoie să slăbești repede să eviți orice produs fast food. Poți să dai preferință mai ales alimentelor integrale.

Datorită acestei schimbări te vei simți sătul pentru mai multe ore și nu vei mai simți atât de acut nevoia de a consuma carbohidrați. Nu neglija deloc fructele și legumele, indiferent de sezonul în care vrei să slăbești. Le poți consuma ca atare, le poți coace, le poți face pe grătar sau le poți stoarce.

Încearcă să numeri caloriile pe care le consumi. Cântărește ceea ce mănânci și notează meniurile pe care le pregătești. Telefonul tău te poate ajuta să gestionezi aceste lucruri mult mai ușor.
Este foarte important să respecți doar cele 3 mese principale dintr-o singură zi. Încearcă să eviți gustările de peste și și mai ales renunță la orice tip de alimente după cină.

Redu din cantitate sau și mai bine, renunță de tot la condimentele foarte dense și mai ales la sosuri. Alege să ai mai multe legume în farfurie și respectiv mai puține grăsimi saturate și amidoane.

Nu poți renunța la proteine, dar trebuie să le selectezi doar pe cele mai slabe, cum ar fi de exemplu puiul, peștele sau curcanul. Renunță în această săptămână la micile și nevinovatele gustări și limitează-te doar la mesele principale. După ultima masă evită să mai mănânci ceva.

Consumă doar alimente care să nu aibă nevoie de sosuri sau de condimente foarte puternice. Alege mai ales legumele proaspete, mănâncă mai puține alimente care să conțină amidon. Dacă îți plac sucurile uită de ele pentru o săptămână. Alege mai degrabă apa plată, ceaiul sau cafeaua.

Este foarte important să faci cât de mult sport poți. Acest program va avea mult mai mult efect dacă vei intensifica exercițiile sportive pe dura celor 7 zile. Chiar dacă nu mergi la sală sau nu ai timp să te antrenezi acasă poți alege să urci scările, fă curat în casă, mergi pe jos cât de mult poți.