Radio Simplu

De ce sa inghiti o lingurita de otet de mere in fiecare seara inainte de culcare

Din ce în ce mai mulți experți recomandă utilizarea oțetului de mere pentru diverse afecțiuni. În articolul de astăzi îți vom prezenta beneficiile

Mai multe studii au ajuns la concluzia că obezitatea are legătură directă cu lipsa unui somn liniștit și relaxant.

Dar oțetul de mere poate să reducă din cantitatea de grăsime acumulată în organism. În aceeași ordine de idei se cunoaște și că oțetul de mere reduce și pofta de mâncare.

Pectina din oțetul de mere transmite spre creier semnale de sațietate și în acest fel organismul nu mai are nevoie de alimentație.

De aceea oțetul este atât de bun înainte de culcare, ca să nu fii tentată să mănânci ceva are să îți afecteze silueta.

Amestecă o linguriță de oțet de mere cu puțină apă și ia-o cu jumătate de oră înainte de a merge la somn.

Pentru accesele de sughiț poți folosi oțetul de mere care pentru că este mai acru stimulează nervii gâtului. O linguriță luată imediat ce ai început să sughiți este suficientă.

Oțetul de mere poate să trateze și durerile de gât. Tot din cauza acidității oțetului bacteriile care provoacă inflamațiile din gât nu supraviețuiesc foarte mult.

Oțetul este în general recunoscut pentru proprietățile antibacteriene pe care le are.

Pntru a beneficia de efectele pozitive ale oțetului anume pentru situații de acest tip ia o linguriță cu oțet cu o oră înainte de a merge la somn, următoarea după o jumătate de oră, iar ultima când ești deja în pat.

Tot pentru atunci când ești răcit și ai nasul înfundat, te va salva oțetul de mere. Pentru că are foarte multe vitamine, dar și potasiu și magneziu.

Aceste componente din oțet îți vor desfunda sinusurile. Bea o linguriță de oțet cu apă înainte de somn. Această rețetă este potrivită și pentru cazurile în care suferi din cauza alergiilor.

Chiar dacă oțetul nu are un gust foarte plăcut, destul de acru, acesta este foarte bun pentru situațiile în care ai prea puțin acid în organism.

Datorită oțetului vei obține echilibrul necesar de aciditate în organism. Și pentru această situație va trebui să repeți procedeul cu o linguriță de oțet și apă.

Foarte mulți oameni care au probleme crampe musculare pe timpul nopții se trezesc pentru că durerea devine insuportabilă.

Lipsa unei cantități potrivite de potasiu în organism duce la această problemă. De această dată vei avea nevoie de 2 lingurițe cu oțet și de un pahar mare cu apă călduță.

La prima vedere par să nu aibă nicio legătură și totuși din cauza nivelului de zahăr prea mare din sânge are de suferit calitatea somnului.

Zahărul nu permite organismului să metabolizeze proteinele datorită cărora somnul devine unul odihnitor.

Oțetul face ca nivelul de zahăr să scadă. Ia în fiecare seară 2 lingurițe de oțet de mere. Pentru cei care suferă de diabet este necesară o vizită la medic, pentru detalii, ca să fie evitate efectele adverse.

Din cauza alimentației dezorganizate de multe ori se întâmplă să ne culcăm cu dureri de stomac. O cană de apă caldă cu o linguriță de oțet pot să rezolve acest disconfort.