Radio Simplu

De ce nu trebuie amplasat aragazul lângă chiuvetă: contraindicaţii şi recomandări

Atunci când intrăm în anumite case, ne simțim imediat mult mai bine pentru că acolo atmosferă caldă și primitoare. Dacă în casa ta nu este la fel poți schimba acest lucru.

Bucătăria este una dintre cele mai importante din casă pentru că acolo se gătește și se mănâncă, de aceea atmosfera trebuie una cât mai pozitivă și mai bună ca să ai o stare de spirit mult mai bună.

În primul rând trebuie să utilizezi cât mai multe culori calde și deschise. Cum ar fi galben sau bej. Frigiderul, chiuveta și aragazul trebuie să fie cât mai departe una față de cealaltă.

De asemenea nu trebuie să mai ii în casă niciun obiect defect sau vase ciobite. pe blatul de lucru trebuie să fie cât mai puține lucruri. într-un scenariu perfect aceste trei piese importante din bucătăria ta trebuie să fie poziționate sub formă de triunghi.

În acest fel atunci când te vei afla la chiuvetă vei fi la o distanță egală față de aragaz și de frigider. Toate aceste trei locuri din bucătăria ta sunt la fel de importante atunci când gătești pentru că le folosești în egală măsură.

Dacă ești interesat de stilul feng shiu este și mai important să urmezi acești pași pentru că niciodată nu poți să pui caldul lângă rece. În concluzie aragazul nu poate să stea lângă frigider.

Distanțele dintre aceste trei puncte sunt la fel de importante. Chiar dacă, de exemplu, ai bucătăria foarte mare nu trebuie să ai între aragaz și chiuvetă mai mult de doi metri.

Dacă între chiuvetă și frigider vei avea aceeași dintanță atunci vei avea patru metri de blat pe care să lucrezi. Această suprafață este ideală pentru orice vrei să gătești.

Dar bucătăria nu este o piață prin cccare să te plimbi, ci un loc în care să gătești. Dacă vei alege să ai în bucătăria ta distanțele despre care ți-am spus mai sus vei face în fieecare an câte 80 de kilometri prin propria bucătărie.

Și cu cât distanțele vor fi mai mari cu atât și numărul de kilometri va crește. Dar nu doar nivelul la care sunt cele trei puncte importante din bucătăria ta contează. La fel de mult contează și lumina Dacă ai posibilitatea ar fi perfect să pui chiuveta sub geam ca să bată soarele anume acolo.

Dacă ai mașină de spălat vase o poți pune lângă chiuvetă ca să îți fie mai ușor să pui vasele din chiuvetă în mașină sau invers. Cuptorul cu microunde trebuie să fie suficient de sus ca să nu aibă acces copii.