Radio Simplu

Dacă un bărbat te iubește, te caută. 20 de semne că te vrea

Unul dintre aspectele cele mai frustrante ale dating-ului este faptul că atât bărbații, cât și femeile nu spun întotdeauna exact ceea ce se simt tocmai atunci când o simt. Dar, slavă Domnului, bine că lasă câteva indicii care să ne ajute să le descoperim adevăratele sentimente.

De fapt, semnalele inconștiente ale limbajului corporal pot fi extrem de grăitoare, spune Patti Wood, autoare a cărții „Semnalele de succes, un ghid pentru citirea limbajului corpului”. Poți să-ți dai seama ce gândește un tip sau cât de mult este atras de tine din modul în care se mișcă atunci când este în preajma ta.

În primele etape ale unei noi relații (cum ar fi întâlnirea pentru prima oară cu o persoană pe care ai știut-o doar din mediul online până atunci), caută următoarele semne de limbaj al corpului pentru a confirma dacă omul în cauză este cu totul topit după tine. Sau nu…

 1. Pupilele sale sunt imense. Sunt doar 2 variante: fie sunteți într-un loc foarte întunecat, fie acest semnal subtil înseamnă că este atras tine. „Dilatarea pupilelor este un răspuns automat al creierului care apare atunci când îți place cineva și ești atras de el”, spune Wood.
 2. Sprâncenele lui se ridică atunci când te vede. „Dacă îi place ceea ce vede, el simte că dorește mai mult de la tine și, în curând, deschiderea ochilor lui către tine e tot mai mare, făcându-i sprâncenele să se ridice”, continuă Wood. Pe deasupra, asta înseamnă și că el este interesat de ceea ce spui.
 3. Îți zâmbește cu toți dinții. „Băieții încetează să zâmbească așa cam în jurul vârstei de 5 ani – dacă nu sunt cu adevărat fericiți”, spune Wood. S-ar putea să nu arate un zâmbet uriaș, în timp ce flirtează relaxat, dar când are parte de o zi absolut senzațională în compania ta? Uită-te după… dinți: „Când se simte foarte fericit, nu își ascunde deloc zâmbetul”.
 4. Își linge buzele într-un mod drăgălaș (nu libidinos). „Când ești atras de cineva, gura ta produce salivă suplimentară”, spune Wood. Ca răspuns la această reacție, el s-ar putea să-și lingă buzele rapid sau să le preseze una de cealaltă. Rapid! Dacă o face lent… este semn că este ceva în neregulă cu el.
 5. Îți analizează chipul în detaliu. S-ar putea să te gândești că un tip care se simte complet îndrăgostit de tine va avea dificultăți în a-și îndepărta ochii de la tine. Dar acum, că toată lumea este obișnuită să fie cu ochii lipiți de telefoane, contactul vizual non-stop îi poate face pe oameni să se simtă ușor inconfortabil. Deci, avem o nouă regulă și în acest punct: dacă petrece aproximativ 80% din interacțiunea cu tine privindu-ți, în detaliu, trăsăturile – ochii lui se plimbă de la ochi spre nas și buze -, este complet atras de tine.
 6. Trage aer adânc în piept când te vede. Da, cu toții respirăm și avem momente în care porția de aer inspirată este vizibil mai mare. Dar când el, în mod evident subconștient, își trage stomacul înăuntru și împinge pieptul în față, acesta este un mod rapid și eficient de a-și face partea superioară a corpului să pară mai lată și talia lui să pară mai mică – două calități care îl fac să arate infint mai bine și mai atrăgător din punct de vedere sexual. Cu alte cuvinte, el te place și încearcă să te facă și pe tine să simți același lucru.
 7. Se apleacă spre tine când vorbești. Dacă întâlnirea are loc într-un loc zgomotos, teoria aceasta nu se aplică. Dar când el te poate auzi perfect, fără impedimente, și tot alege să se aplece spre tine atunci când comunici cu el… asta înseamnă că este interest de ceea ce spui și, implicit, este atras de tine.
 8. Ține mâinile în șolduri, cu coatele îndreptate spre laterale. Această poziție este un semn clar al puterii masculine, potrivit lui Wood. Bărbații folosesc acest gest pentru a-și arăta superioritatea față de ceilalți reprezentanți ai sexului tare din încăpere. În această situație, dacă este îndreptat către tine în această poziție, înseamnă că se află în căutarea atenției și a interesului total din partea ta.
 9. Îți atinge genunchiul sau îți dă părul după ureche. Atunci când inițiază un contact fizic sub acoperirea unui alt motiv (cum ar fi, de exemplu, pentru a îți complimenta textura pantalonilor), acest gest este un test pentru a vedea cum răspunzi la atingerea lui, spune Wood. Atingerea este o unealtă pe care o poate folosi pentru a-ți testa limitele, astfel încât aceasta ar putea însemna și că el este interest doar de sex, spune Wood. Dar dacă el chiar te place, ar putea să se retragă foarte încet și să zâmbească dulce după ce face asta, ceea ce înseamnă că vrea să te cunoască pe tine, cu adevărat, și să se apropie, încet, dar sigur, de tine.
 10. Stă jos cu picioarele depărtate. Acest lucru îi expune părțile intime, care sunt pline de terminații nervoase sensibile. Este o poziție vulnerabilă care ar putea însemna că este dispus să fie vulnerabil în preajma ta și să te lase să se apropii de el.
 11. Vorbește cu tine fără să te privească prea mult. Deși, la prima vedere, acesta ar părea un semn că își menține opțiunile deschide și nu vrea să lase celor din jur impresia că este ceva romantic între voi… nu te grăbi să judeci pripit! Dacă îl vezi că este complet implicat în conversație, că încearcă să o întrețină și să găsească pe cât de multe subiecte comune posibil, limbajul trupului său ar putea doar să-i dezvăluie personalitatea – este cât se poate de timid – și el, de fapt, să fie complet implicat în conversație și vrăjit de tine.
 12. Își atinge gâtul. Gâtul reprezintă vulnerabilitate, spune Wood. Dacă el își atinge acea zonă în timpul interacțiunii cu tine, acesta este un indiciu mai mult decât clar că este interesat de tine și, mai mult de atât, că vrea să dea bine. Dar, din nou, contextul poate juca un rol-cheie în citirea acestui semn: dacă vorbești cu un ușuratic care învârte femeile pe degete, o atingere în zona gâtului ar putea semnala intențiile ascunse și lipsa sincerității. De aceea, pentru a interpreta corect acest gest, vezi dacă regăsești la el și alte semne din această listă.
 13. Atunci când te ține de mână, își lipește palma de palma ta. Acest tip de ținut de mână arată o dorință pură și puternică de a stabili o legătură sufletească între voi doi. Același lucru este valabil și pentru cuplurile care își intersectează degetele când se țin de mână. Pe de altă parte, dacă te ține de mână superficial și palma îi este curbată în interior, această poziție a mâinii demonstreaza faptul că îi este teamă de ceva sau că are ceva de ascuns.
 14. Îți atinge antebrațul în timp ce vorbește. Mesajul este simplu și clar: dorește atenția ta necondiționată, să te impresioneze și să se asigure că îl asculți. Dorește să fie auzit și înțeles de tine.
 15. Merge lângă tine. Dacă e mereu cu doi pași înaintea ta, înseamnă că e mai preocupat de el decât de tine – spune Wood. Dacă pasul lui nu are justificare clară – te conduce printr-un loc aglomerat și încearcă să-ți deschidă calea și să te protejeze -, ar trebui să-și ajusteze ritmul pașilor pentru a se potrivi cu tine.
 16. Stă fix lângă tine cât de des prinde ocazia. Chiar dacă aveți un fotoliu confortabil lângă canapea, el alege să se înghesuie lângă tine în loc să se ducă să stea singur, relaxat. Dacă vă aflați la un restaurant care are băncuțe, el va încerca, de cele mai multe ori, să stea pe aceeași parte, nu separat, pe băncuța lui, ca să nu fie departe de tine. Acest lucru este felul lui simbolic de a sublinia faptul că este în aceeași „echipă” cu tine, spune Wood.
 17. Se joacă intens cu paharul lui. Potrivit spuselor lui Wood, acest gest este un semn clar de agitație sau de atracție. Sau ambele. Dacă mângâie ușor paharul, asta poate sugera că, de fapt, pe tine i-ar plăcea să te mângâie.
 18. Are un ton al vocii blând, lent. Dacă vorbește total diferit, dacă alege să își înmoaie vocea, să lungească senzual cuvintele, înseamnă că este gata să lase garda jos și să fie vulnerabil în prezența ta.
 19. Reduce la minimum întreruperile și distragerile. Nu numai că nu stă pe telefon, dar nici nu trage cu ochiul la meciul care rulează în fundal. Și nici nu îți întrerupe șirul vorbelor pentru a-ți spune chestii neimportante, precum cât de fierbinți sunt cartofii. Cu toate astea, dacă se întâmplă să te întrerupă – că doar suntem oameni, până la urmă -, își cere repede scuze pentru gestul lui și te atinge ușor ca să te reasigure de atenția lui totală.
 20. Are grijă de lucrurile tale. Fii atentă la cum se poartă cu lucrurile tale, mai ales la prima întâlnire. Îți aruncă geaca în loc să ți-o dea? Îți ia ceva din geantă și apoi îl scapă, neglijent, pe jos? Dacă tratează superficial și indiferent lucrurile de acest gen, să știi că asta arată exact cât respect are el față de tine și de ce deții. Cam așa ar fi viața ta cu el, dacă veți locui împreună.