Radio Simplu

Cutremur la Antena1! Vedeta a fost condamnată la 2 ani de închisoare

GALERIE FOTO (2)

Emilian Narcis Ciocănel, cunoscutul concurent de la ”Totul pentru dragoste”, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență.

Bărbatul care și-a căutat marea iubire în renumitul show matrimonial ”Totul pentru dragoste” a ajuns sub lupa oamenilor legii pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 10.000 de euro unei persoane căreia ar fi urmat să-i faciliteze concesiunea unui teren în Șelimbăr. Procurorii au anunțat că denunțul a avut loc în luna aprilie.

Ce au decis magistrații

“În cursul lunii aprilie 2019, a fost înregistrat un denunţ din partea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, prin care se aducea la cunoştinţa organelor de urmărire penală faptul că, în acea lună, cu ocazia unei întâlniri întâmplătoare, numitul C.E.N., aflând că denunţătorul este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei comunei Şelimbăr, județul Sibiu, şi pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune”, au precizat anchetatorii.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, recent, magistrații s-au pronunțat în procesul în care a fost implicat Emilian Narcis Ciocănel. Judecătorii au decis o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fostul concurent al show-ului matrimonial. Și mai mult decât atât, l-au obligat pe acesta la plata unei sume de 5.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu toate acestea, ”burlacul” din Antenă se poate considera un norocos. Și asta pentru că pedeapsa este una cu suspendare, dar care vine „la pachet” de măsuri de supraveghere și cu o perioadă de 80 de zile de muncă în folosul comunității. Iar, în urma deciziei, Emilian Narcis Ciocănel a scăpat de arestul preventiv. 

”În baza art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 alin. 1 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 396 al.10 C.p.p., condamnă pe inculpatul CIOCĂNEL EMILIAN NARCIS zis Lus, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În temeiul art. 67 alin. 2 Cp interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 2 ani, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și lit. b Cp.

În temeiul art. 65 alin. 1 Cp interzice inculpatului că pedepse accesorii drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și lit. b Cp. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate, durata reținerii și arestării preventive a inculpatului din data de 07.08.2019 la zi.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condițiile art. 92 c.p. Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

să se prezinte la Serviciul de Probațiune Sibiu, la datele fixate de acesta;
să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
să comunice schimbarea locului de muncă;
să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existența;
În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunitătii pe o perioadă de 80 zile la Primăria Comunei Șelimbăr sau la Complexul Național Muzeal Astra. Atrage atenția condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În temeiul art. 241 alin. 1 ind. 1 Cpp constată încetată de drept măsură arestării preventive a inculpatului. Dispune punerea de indată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Obligă inculpatul să plătească statului 5.000 lei cheltuieli judiciare, din care 3.000 lei în cursul urmăririi penale”, se arată în decizia magistraților.