Radio Simplu

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Ce monede au scăzut

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Banca Națională a României a actualizat cursul valutar pentru toate monedele de interes. Iată ce valori au acestea.

BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8743
1USD-4.0259
1CHF-4.5101
1GBP-5.5516

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Valorile monedelor potrivit Redactia.ro

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează cursul valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în cursul orei 13:00, așa că până în momentul respectiv variantele care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR. În acest caz, este vorba despre cea de joi. Iată ce valori au fost stabilite atunci de BNR pentru principalele monede ale lumii. Cât costă un euro, un dolar, un franc elvețian sau o liră sterlină?

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Ce valoare are un euro
Euro a ajuns la valoarea de 4.8741 de lei, după ce a scăzut în sesiunea de joi. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0003 de lei.

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Ce valoare are un dolar american

Dolarul american este una dintre monedele care au scăzut, conform cursului valutar BNR. Un dolar costă 4.0194 de lei.

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Ce valoare are un franc elvețian
Francul elvețian este singura monedă care s-a apreciat în raport cu leul. Acum, acesta costă 4.5133 de lei.

Curs valutar BNR 12 februarie 2021. Ce valoare are o liră sterlină

Lira sterlină s-a depreciat și a ajuns să coste 5.5555 de lei. Scăderea înregistrată a fost de -0.0111 de lei.

BNR asigură dezinfectarea bancnotelor și monedelor aflate în circulație

Iată ce a transmis BNR:

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual”, a precizat BNR.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar.