Radio Simplu

Alertă de ultimă oră. Anunţul făcut de specialişti!

Autorităţile române sunt în alertă după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat vineri că România a emis o nouă alertă prin sistemul RAPEX cu privire la măști neconforme de protecție pentru copii.

Alertă de ultimă oră. Măşti neconforme pentru copii, imediat după începerea şcolilor. Se pare că produsul marca Disposable Children’s Mask, cu dimensiuni de 175/95 milimetri prezintă riscuri pentru sănătate.

Alertă de ultimă oră. Măşti neconforme pentru copii, imediat după începerea şcolilor

„Alertă transmisă de România prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) pentru produsul mască de protecție nemedicală, de unică folosință, cu 3 straturi pentru copii.

Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare”, au transmis reprezentanții ANPC.

Potrivit acestora, produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149.

Ministerul Educaţiei a publicat date despre situaţia epidemiologică din şcoli. Potrivit MEC, în perioada 8 februarie – 11 februarie 2021 au fost confirmaţi 244 de elevi cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei, incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor. Este vorba despre Argel, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Numărul mediu al cazurilor confirmate/județ

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244

2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171

3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România. Până astăzi, 11 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 755.126 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 701.283 de pacienți au fost declarați vindecați.