Salata de vinete este unul dintre cele mai delicioase preparate ale verii. Iata cateva sfaturi pentru a obtine o salata de vinete delicioasa.
Pentru a avea un gust mai bun, cel mai bine e sa coaceti vinetele direct pe flacara aragazului.
Vinetele sunt coapte atunci cand incep sa se cojeasca si se inmoaie ca si cand ar fi dezumflate. Le putem apasa usor cu degetul pentru a verifica.
Apoi puneti vinetele intr-o punga cu inchidere ermetica si inchideti bine punga. Lasati condensul sa actioneze asupra lor.
Dupa 5-10 minute, poti scoate vinetele din punga. Coaja se va curata acum mult mai repede.
Nutriţioniştii spun că vinete coapte congelate se pot păstra la frigider nu mai mult de 5 luni, pentru că îşi pierd total proprietăţile benefice pentru sănătate.
De asemenea, trebuie să mai ştiţi că o porţie de vinete coapte congelate îşi pierde prin congelare în jur de 25% din substanţele minerale.
Printre beneficiile pe care le are o porţie de vinete coapte congelate se poate trece şi faptul că poate fi de ajutor pe timpul iernii pentru cei care ţin dietă.
De exemplu, 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii.
Mai mult, în timpul curelor de slăbire sunt excelente în curele de slăbire şi pentru că au un conţinut important de minerale, vitamine, fibre şi proteine.
De asemenea, important este ştiut că o porţie de vinete coapte la congelator nu trebuie mâncate în mult ulei sau combinat în mâncăruri prăjite pentru că au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul şi sunt foarte greu de digerat.
1. Alege ingredientele pentru salată de vinete
Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.
2 Coace vinetele la foc
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădina, cu atât mai bine.
3 Scurge-le de zeamă
Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.
4 Bate bine vinetele
Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete. O altă varianta, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer.
Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină.
Un aspect zgrumturos înseamnă şi o textura neplăcută, cu fibre şi sâmburi.