Radio Simplu

Cum poate fi folosit usturoiul pentru a topi grasimea de pe burta

Despre beneficiile pe care le are usturoiul asupra sănătății se cunosc informații de sute de ani. Acest aliment care funcționează chiar ca un medicament natural, poate să prevină aproape orice afecțiune.

De exemplu usturoiul este foarte eficient pentru protejarea inimi și pentru funcționarea acestui organ la capacitate maximă.

Usturoiul mai previne și apariția cancerului, dar și a diabetului zaharat.

Dar usturoiul mai este bun și pentru pierderea kilogramelor care sunt în plus. Datorită lui scade pofta de mâncare în mod vizibil.

Este de asemenea stimulat și metabolismul, iar în acest fel se ard depunerile de grăsime în mod natural și nepericulos pentru sănătatea noastră.

Usturoiul are o aromă foarte puternică, iar acest lucru este transmis spre creier sub formă de informație și în consecință, este stimulat centrul lui de sațietate.

Leptina este un hormon care se ocupă de reglarea apetitului și al metabolismului. Așa se explică lipsa poftei de mâncare de după consumul de usturoi.

Printre altele, usturoiul contribuie la producția de norepinefrină, care este un neurotransmițător ce intensifică metabolismul.

Ca să se demonstreze efectele pe care le are usturoiul asupra procesului de slăbire, mai mulți specialiști au făcut mai multe experimente.

Un grup de șoareci au fost hrăniți cu alicină, o substanță activă din usturoi, iar alt grup nu a avut același tratament.

La finalul cercetărilor s-a demonstrat că cei care au consumat cea mai cunoscută substanță din usturoi au avut o tensiune mult mai echilibrată și de asemenea lor le-a scăzut insulina din sânge.

În plus, acești șoareci au reușit chiar să piardă din greutate.

Ceilalți șoareci, care nu au fost supuși alimentației care a inclus alicină, nu au demonstrat aceste schimbări.

Dacă îți dorești și tu să slăbești doar consumând usturoi trebuie săurmeezi niște pași foarte simpli.

Vei avea nevoie de 3 căței de usturoi, de sucul de la o lămâie, și de o cană de apă. În primă fază va fi nevoie să amesteci doar apa cu sucul de lămâie.

După aceea, curăță, spală și toacă usturoiul. Când este gata, amestecă-l și pe el împreună cu apa și cu zeama de lămâie.

Dacă vrei să obții rezultate cât mai repede, pe termen lung, e nevoie să consumi acest amestec, de dimineață, pe stomacul gol.

Specialiștii estimează că primele rezultate ale acestei cure cu usturoi se vor vedea chiar după primele 2 săptămâni.

Dar această combinație dintre usturoi și zeamă de lămâie cu apă nu te va ajuta doar în cazul kilogramelor în plus.

Datorită compușilor sulfurați din conținutul usturoiului, dintre care alicina este cel mai bun, îți va scădea tensiunea arterială, îți va mai scădea și colesterolul rău.

Pe de altă parte usturoiul susține producerea de colesterol bun pentru organism.

De asemenea organismul tău va fi ferit și de infecțiile cu microbi. Usturoiul te va mai ajuta în în cazul prevenirii răcelilor.

În afară de acest amestec mai poți să folosești usturoiul și în mâncare pentru că acesta nu își va pierde foarte mult din proprietăți.

El va putea să îți protejeze organismul de boli și de infecții chiar și dacă va fi găsit la temperaturi înalte.