Radio Simplu

Rețeta gustoasă de drob cu vinete, pe care o vei adora!

Toată lumea asociază drobul cu carnea de miel și respectiv cu Paștele. Dar ce spui despre o rețetă de drob din vinete făcută în plin sezon estival al acestor legume?

Această idee de rețetă este perfectă pentru momentele în care nu mai poți să mănânci carne și totuși parcă ți-ai dori să mănânci un drob.

Este o rețetă deosebit de gustoasă și mai ales este sănătoasă. Ca să o pregătești vei avea nevoie de foarte puține ingrediente, pe care le vei găsi acasă la tine sau la orice magazin de cartier.

Și anume: 700 de grame de vinete, 6 căței de usturoi, 4 ouă, 4 linguri cu făină, 2 cepe, 2 ardei grași, 1 legătură cu mărar, unt, sare, piper.

După ce ai pregătit toate ingredientele vei începe să prepari drobul. Mai întâi spală și curăță vinetele.

După aceea pune-le pentru 15 minute la fiert, în apă sărată. Când acestea sunt gata, lasă-le să se scurgă de excesul de apă într-o strecurătoare specială.

În timp ce vinetele sunt la scurs ocupă-te de restul ingredientelor. Cură-ță ceapa, toac-o și pune-o pentru câteva minute la călit.

Peste ceapă pune apoi ardeiul gras, de asemenea spălat, curățat și tăiat cubulețe. Urmează mărarul clătit cu puțină apă și tocat mărunt și usturoiul curățat, spălat și zdrobit.

La final adaugă vinetele deja scurse și amestecă cu grijă toate ingredientele. Va trebui să obții un amestec cât mai omogen.

Într-un bol, separat, amestecă ouăle și pune peste ele făina cu sarea și cu piperul.
Adaug-o peste legumele călite și mai amestecă să se combine toate ingredientele.

Oprește aragazul și pune o hârtie de copt într-o tavă special sau folosește puțin unt ca s-o ungi. Toarnă în ea toată compoziția pregătită până în acest moment și dă-o în cuptor, la foc potrivit, pentru 30 – 40 de minute.

Taie drobul felii numai după ce acesta este răcit de tot.

Dacă îți plac vinetele foarte mult sau dacă ai cumpărat mai multe pentru această rețetă de drob mai poți să faci și o salată foarte simplă cu vinete și cu usturoi.

Pentru aceasta vei avea nevoie de 4 vinete, de 1 căpățână de usturoi, de 1 legătură de pătrunjel proaspăt, de 100 de mililitri de ulei de măsline și de sare cu piper pentru gust.

Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le felii. Încinge grillul și pune-le la copt. Întoarce-le pe ambele părți. Când acestea sunt gata pune-le într-un vas suficient de încăpător.

Apoi, peste ele pune niște sare cu piper. Peste condimente pune un alt strat, de usturoi tocat. Repetă acești pași până când vei rămâne fără felii de vinete.

După aceea, pune peste vinete uleiul de măsline, în așa fel încât acesta să pătrundă cât mai bine printre straturile de vinete.

Când ai terminat uleiul ia bolul cu vinete și pune-l la rece pentru câteva ore. După ce scoți vinetele pune peste ele pătrunjelul verde spălat și tocat mai mărunt.

Alături de vinetele făcute în acest fel poți să pui și câteva felii de pâine prăjită pentru un gust și mai intens al salatei.