Radio Simplu

Cum arată acum Cristiana Bota, una din cele mai sexy crainice din TVR

GALERIE FOTO (5)

Pe vremea când la televizor puteai să vezi câteva minute de desene animate în fiecare seară și multe înregistrări cu Nicolae Ceaușescu, pe cele două programe ale Televiziunii Române, câteva crainice le înseninau viața cenușie a telespectatorilor și dădeau tonul în modă. Toate româncele voiau să se coafeze și să se îmbrace ca Sanda Țăranu, Delia Budeanu sau Cristiana Bota. La 45 de ani de când a debutat la TVR, Cristiana Bota, blonda superbă cu vocea caldă, și-a păstrat farmecul intact.

Alături de Sanda Taranu, Lia Marascu, Delia Budeanu, Cristiana Bota (67 de ani) a fost în perioada comunismului o prezenţă sexy şi plină de şarm. Cristiana Bota s-a născut pe 26 martie 1947. A absolvit Facultatea de Filologie, cu specializările jurnalism şi limbi străine. A lucrat la ziarul „Informaţia” timp de cinci ani, iar în 1971 a ajuns la Televiziunea Română unde a lucrat la redacţia de cultură şi la redacţia de copii şi tineret.

Pentru că se căutau crainice, Cristiana Bota a dat probe și a fost selectată pentru a prezenta programul alături de Sanda Țăranu și Delia Budeanu. Amintirile din acele vremuri sunt savuroase, de la bluzele împrumutate de la prietene, la machiajul aproape inexistent și decolteul care trebuia ascuns cu grijă, pentru a nu ”trezi” cenzura.

”Nu m-a învăţat nimeni cum să mă îmbrac, cum să mă machez. Ţin minte că şeful meu de atunci mi-a acceptat odată şase guleraşe şi o bluză. Parcă eram la şcoală, în uniformă. Ulterior, am luat o hârtie mare şi am decupat-o cu foarfeca, cum fac bunicii, şi mi-am făcut un guler, ca o dantelă. Au venit prietenii să mă întrebe de unde o am. Era hârtia fină, de demachiat, pe care eu o decupasem. Pe urmă ne-au pus în legătură cu Zina Dumitrescu şi casa ei de modă. Ne-a dat multe rochii din colecţiile ei, nu exista eveniment la care să nu ne ajute”, a povestit Cristiana Bota pentru Adevărul.

După Revoluţie, Cristiana Bota a fost consilier pentru programele TVR 1 şi TVR 2 şi producător la TVR Internaţional. După 36 de ani în televiziunea publică, a decis că e mai bine să se retragă şi să lase locul altora. Are doi fii, din care unul i-a călcat pe urme și lucrează în TVR.

”M-am gândit la retragere în clipa în care au venit colege mai tinere, Iuliana Marciuc, Mirela Atanasiu, Tania Budi. Au venit, le-am pregătit şi atunci mi-am dat seama că ceva nu e OK. Trebuie să ai grijă să nu te infiltrezi în viaţa de zi cu zi a celor tineri, să fii în umbra lor, dar să nu invadezi. Dacă ei au considerat că nu mai e nevoie de cei de o anumită generaţie, trebuie să ştii să te retragi”, a explicat crainica.

Sursa: Click.ro