Ne gasesti pe

Radio Simplu

Conopida făcută la cuptor – mai gustoasă decât carnea

“Conopida cu sos de cașcaval la cuptor” este delicioasă, de te lingi pe degete. Acest fel de mâncare va dispărea primul de pe orice masă, fiindcă este mai gustos decât carnea. Conopida se prepară simplu și ușor și este potrivită pentru cină sau un prânz din weekend. Buchețelele de conopidă sunt incredibil de gustoase, gingașe și moi, iar ciupercile oferă un gust aromat și bogat. Sosul de cașcaval face această mâncare și mai gingașă și apetisantă.

INGREDIENTE

-700 g de conopidă,-1.5 l de apă,-1 linguriță de sare,-100 g de ciuperci,-1 lingură de ulei fără miros,-2 linguri de pesmeți,-1.5 pahare de lapte,-30 g de făină, -35 g de unt ,-1/2 linguriță de muștar ,-1 bucată de cașcaval tare ,-sare, piper negru măcinat și nucșoară după gust

MOD DE PREPARARE

1. Desfaceți conopida buchețele mari: puteți folosi și conopidă congelată.

2. Turnați apa într-o cratiță, adăugați o linguriță de sare și aduceți la fierbere.

3. Puneți buchețelele de conopidă în apa clocotită și fierbeți timp de 4 minute după ce vor începe să fiarbă: nu trebuie să fierbeți mai mult timp, deoarece conopida va deveni moale. Dacă folosiți conopidă congelată, atunci fierbeți-o timp de un minut după ce va începe să fiarbă.

4. Scoateți conopida fiartă imediat cu o spumieră și puneți-o într-un bol.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

6. Spălați ciupercile, uscați-le și tăiați-le felii subțiri.

7. Turnați o lingură de ulei în tigaie și prăjiți ciupercile până vor fi gata. Asezonați la sfârșit cu sare și piper după gust.

8. Mutați ciupercile prăjite într-o formă de copt și puneți deasupra buchețelele de conopidă fierte pe jumătate.

9. Preparați sosul de cașcaval: topiți untul într-o tigaie.

10. Presărați făina în tigaie și amestecați rapid.

11. Turnați laptele imediat (cu orice conținut de grăsime) și amestecați bine, ca să nu rămână cocoloașe.

12. Când masa va deveni omogenă, presărați cașcavalul ras.

13. Amestecați sosul la foc mic. Adăugați sarea, piperul, nucșoara și muștarul. Amestecați bine și opriți focul.

14. Turnați sosul obținut peste ciuperci și conopidă.

15. Presărați deasupra cu pesmeți și cașcaval ras.