Radio Simplu

Ciuperci champignon la cuptor cu ardei iute

Unele dintre cele mai gustoase rețete au în lista de ingrediente măcar puțină carne, de orice fel. Dar ce faci atunci când vrei să mănânci ceva gustos și totuși vreo să eviți carnea?

Răspunsul este mai simplu decât pare: o înlocuiești cu ciuperci.

Ținând cont de această schimbare îți vom prezenta astăzi o rețetă foarte interesantă cu ciuperci Champignon și cu ardei iute, care va reprezenta ingredientul special din preparat.

Vei mai avea nevoie de următoarele ingrediente: 10 ciuperci Champignon, 1 bucată de ardei chilli, fulgi chilli, 2 căței de usturoi, sare, 1 lingură cu suc de lămâie, 2 linguri cu pătrunjel verde, câteva linguri cu parmesan ras, cașcaval 3 linguri cu ulei de măsline, roșii pentru servit.

Curăță ciupercile, dar lasă codițele atașate de pălărie. Aranjează-le după aceea într-un vas care va rezista în cuptor. Într-un vas amestecă ardeiul iute cu usturoiul curățat și zdrobit. Adaugă după aceea sucul de lămâie, sarea, pătrunjelul tocat.

Distribuie acest amestec pe fiecare bucată de ciupercă. Lasă ciupercile așa unse pentru jumătate de oră. Rade între timp parmezanul și aranjează câte puțin pe fiecare ciupercuță. Taie cașcavalul cubulețe și distribuie câteva bucăți pe pălătie, dar și pe piciorul ciupercilor.

Peste toate aceste ingrediente stropește cu puțin ulei de măsline. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la temperatura de 200 de grade.

Trebuie să scoți preparatul după ce cașcavalul e topit și rumenit foarte bine. Aceste ciuperci sunt bune de servit cu pătrunjel verde proaspăt tăiat sau cu roșii proaspete feliate.

De asemenea poți să servești acest fel de mâncare alături de alte garnituri. Pe de altă parte ciupercile sunt foarte bune în perioadele de post, mai ales că pot să înlocuiască foarte bine carnea.

De aceea îți vom mai propune o rețetă cu ciuperci, dar fără niciun fel de brânză, așa cum s-a întâmplat în cazul precedent.

Vei avea nevoie de jumătate de kilogram de ciuperci, după preferințe, 100 de grame de ceapă, 2 căței de usturoi, 100 de grame de ardei, 30 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de pasta de roșii, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper pentru gust.

Curăță, spală și toacă ceapa și usturoiul. Spală și după aceea taie ardeii cubulețe sau fâșii. Cel mai bine este ca bucățile să fie mai mari ca să își mai păstreze din textură și din culoare.

Spală și ciupercile mai apoi. Pe acestea le poți tăia atât de mult, pe cât de mari sunt în 2 sau chiar în 4. Ia o tigaie sau o oală mai mare. Pune în vas ulei și după aceea ceapa și usturoiul, sărează compoziția, după gust.

Călește amestecul aproximativ 2 minute, până când ceapa se va mai înmuia. Adaugă după aceea ardeiul mărunțit, lasă focul mai mic și călește în continuare aproximativ 6 minute. Amestecă periodic ca să nu se rumenească legumele ci doar să se înmoaie. Când ceapa este moale, dă focul din nou mediu, și adaugă ciupercile.

După ce ai completat compoziția cu ciuperci, amestecă-le foarte bine. Ciupercile vor lăsa niște apă, dar peste un timp ele vor scădea și vor încăpea perfect în tigaie. Adaugă și roșiile și ține tigaie pe foc încă vreo 10 minute. Adaugă sare și piper după gust. Servește tocănița cât e caldă.